На «Електроні» у Львові згоріли склади орендарів

05.01.2017
Як стало відомо «УМ», полум’я зайнялося на другому поверсі п’ятиповерхівки, ймовірно, в цеху для пошиття автомобільних чохлів.

Вогонь охопив досить велику площу. Через токсичний дим та високу температуру пожежники змушені були працювати в апаратах захисту органів дихання та в майже повній темряві. За три години вони локалізували займання і не дали вогню перекинутися на інші поверхи та сусідні житлові будинки.
 
Слідчо-оперативна група, яка працювала вчора в будівлі колишнього заводу «Електрон» по вулиці Стороженка, встановила, що пожежа завдала збитків не лише власнику споруди, а й двом приватним підприємствам, які орендували там приміщення. За попередніми оцінками, сума збитків — понад 50 мільйонів гривень.
 
Відтак за фактом відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 270 Кримінального кодексу України, яка передбачає за порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки позбавлення волі на строк від трьох до восьми років. 
 
Територія «Електрону» — велика, цілий квартал. Більшість приміщень заводу здавали в оренду.
 
Згідно з повідомленням прес-служби ГУ ДСНС, горіли орендовані склад­ські та виробничі приміщення ПВТП «Акрополіс» та ПП «УП Ренесанс». Вогонь знищив обладнання, сировину, заготовки та готову продукцію орієнтовно на площі 2500 кв. метрів.
 
Очевидці повідомляють, що швидка допомога госпіталізувала кілька людей з опіками. Причини займання з’ясовують. Триває дослідча перевірка.