Діти бійців АТО виїхали на Різдво до засніжених Карпат

05.01.2017
До компанії юних мандрівників (віком від семи до 14 років) потрапили як діти військовослужбовців, котрі захищали Україну на Донбасі, так і хлопчики та дівчатка з багатодітних та малозабезпечених родин з усієї Херсонщини.

За словами матері одного з мандрiвникiв Людмили Клещенко, її син вже не перший раз відправляється в самостійну поїздку, тому очікування у всіх лише найприємніші. 
 
Фактично спільними зусиллями представники влади заходу та півдня України забезпечили дітям добрий відпочинок. Цього разу поїздку для дітей було організовано за підтримки групи народних депутатів від Херсонщини.

Так, помічник народного депутата Олексій Саковніч пообіцяв, що на школярів півдня України у Карпатах чекає дуже насичена програма відпочинку на вищому рівні.

Передбачено можливість щоденних екскурсій та походів у гори, а також відвідування концертів і виставок. Відомо, що у карпатському регіоні Різдво — не просто данина давнім традиціям та звичаям, це одне з найшанованiших свят, яке відзначають усією родиною.

Тому представники Івано-Франківської ОДА запросили дітей зі східних регіонів, щоб вони відчули гостинність, зрозуміли побут, ментальність жителів Західної України. Школярі зможуть на власні очі побачити різдвяний вертеп та відчути щиру магію всього, що відбувається на Різдво.
 
Як запевнила вчителька з Новотроїцька Лариса Власюк, безпеку дітей буде органiзовано силами відразу шести кращих представників педагогічного колективу Херсонщини, а ось за здоров’ям юних туристів догляне досвідчений лікар-педіатр.

За словами жінки, школярі проживатимуть не у задушливих номерах готелю, а в просторих приватних будинках мешканців Західної України. Спілкуючись зі своїми однолітками, школярі зможуть дізнатися багато нового, а також обмінятися подарунками.
 
Більшість маленьких учасників поїздки до цих пір не виїжджала далі свого села, тому все, що відбувається з ними зараз, вони сприймають як одну велику пригоду та очікують від поїздки тільки позитивнi емоції та радiсть.
 
— Я хочу побачити гори та покататися на справжніх лижах, — каже 10-річний Євген із Нової Каховки. — Упевнений, що зможу знайти нових хороших друзів.
 
А ось дівчатка з села Новотроїцьке сподіваються, що зможуть більше дізнатися про місцеві традиції й узяти участь у зустрічі Різдва на Західній Україні. Також школярки мріють обмінятися з новими друзями рецептами приготування святкових страв.
 
Зазначимо, що поїздки на Івано-Франківщину для відпочинку дітей бійців АТО та волонтерів організовують уже не перший рік, і школярі завжди повертаються задоволені.

Причому взимку діти, які живуть на півдні України, їдуть на відпочинок до Карпат, а от улітку їхні юні друзі з Івано-Франківської області приїжджають на дитячі чорноморські курорти набратися здоров’я і сил.