У Києві зробили для фронту понад півсотні нових БТРів

11.01.2017
У 2016 році держпідприємство «Київський бронетанковий завод», що входить до складу ДК «Укр­оборонпром», виробило для українських бійців більше півсотні нових БТР-3.
 
Цей бронетранспортер iз колісною формулою 8х8 розроблено в Україні у 2000 році міжнародним консорціумом.
 
«Ці нові броньовані машини, оснащені сучасними бойовими модулями із потужним гарматним та керованим ракетним озброєнням, посилили ряди Збройних сил України та Національної гвардії», — мовиться у повідомленні прес-служби «Укроборонпрому». 
 
Спеціально для виробництва корпусів для БТР-3 ДП «Київський бронетанковий завод» у 2016 році завершив монтаж абсолютно нового цеху. Для цього підприємство організувало сучасне складально-зварювальне виробництво.
 
Завдяки налагодженню нового етапу виробництва завод отримав можливість принципово, в рази, наростити виробництво, скоротити витрати та закласти новий технологічний потенціал підприємства.
 
Це є ще одним важливим кроком у розвитку українського виробництва бронетанкової техніки. Вкрай необхідно, аби БТР-3 потрапили саме на передову, а не в армійські тилові частини. 
 
Крім того, силами заводу протягом минулого року було також відремонтовано близько 140 одиниць бронетехніки та іншого важкого озброєння. Більшість із них — силами ремонтних бригад, які відновлювали військову техніку безпосередньо у польових умовах зони АТО.