В село під Черкасами заманють молодих лікарів євроквартирами і високими зарплатами

11.01.2017
У селі Білозір’я, яке розташоване, з одного боку, за кілька кілометрiв від Черкас, а з іншого — неподалік районного центру Сміла, вкрай необхідні лікарі.
 
«Ми б хотіли прийняти у нашу сільську родину дві сімейні пари лікарів. Обов’язково молодих. Для них уже маємо просторі квартири — одна двокімнатна і дві однокімнатні», — розповідає «Україні молодій» сільський голова Білозір’я Володимир Міцук.
 
За словами Володимир Павловича, квартири сучасні — з євроремонтом. Двокімнатна, приміром, площею 80 квадратних метрів, однокімнатні — на 20 квадратів менші. 
 
На об’єднану територіальну громаду Білозір’я Кабміном було виділено 7 млн. 300 тис. грн. І 1 млн. 700 тис. грн. iз цих коштів у селі використали на переобладнання, у приміщенні колишньої школи, нових квартир для сімейних лікарів та педіатрів.
 
Окрім безплатного житла, сільська рада готова доплачувати фа­хівцям медицини, а це мають бути сімейні лікарі та педіатри, зарплату до 9 тисяч гривень. 
 
Наразі, веде далі сільський голова, у Білозір’ї працює два лікарі сімейної медицини, але вони вже пенсійного віку. Звісно, що навантаження на цих фахівців чимале, адже в селі проживає майже 10 тисяч осіб. Тож тут має бути сім сімейних лікарів. 
 
Новим лікарям, які приїдуть у Білозір’я працювати, голова сільської ради обіцяє допомогти у придбанні меблів та оплаті комунальних послуг три роки поспіль. Також у селі нададуть медикам по п’ять соток городу.
 
До речі, цього року в Білозір’ї запланували ремонт місцевої лікарні, в якій є клінічна лабораторія, стоматологічний та рентген-кабінети, авто «швидкої допомоги».
Отож і умови роботи, наголошують у сільській раді, будуть у лікарів достойними.