Сніговий колапс: лише за одну добу морозів в Україні загинуло 26 осіб

11.01.2017
Сніговий  колапс: лише за одну добу морозів в Україні загинуло 26 осіб

Найбільше постраждалих від морозів у Волинській та Закарпатській областях. (Фото з сайту ele.ro)

На Одещині від переохолодження загинув 21-річний службовець Ізмаїльського прикордонного загону.
 
Хлопець на Різдво вирішив піти пішки з рідного міста Кілія до родичів, які мешкають у селі Шевченкове. Однак до місця зустрічі він так i не зумів дістатися.
 
За повідомленням голови Кілійської РДА Павла Бойченка, тіло військовослужбовця знайшли випадкові перехожі у районі колишнього цегельного заводу через дві доби після трагедії.
 
Також в Одеській області від серцевого нападу загинув працівник дорожньої комунальної служби. Літній чоловік був задіяний у процесі розчищення засніженої траси Одеса—Рені. Трагедія сталася поблизу села Спаське Татарбунарського району.
 
А причиною гострої серцевої недостатності цілком міг стати надмірно великий обсяг робіт. Адже за два дні в Одеському регіоні випала рекордно велика кількість опадів у вигляді снігу.
 
За словами заступника міністра охорони здоров’я Олександра Лінчевського, зі скаргами на переохолодження та обмороження до лікарень вже звернулися півсотні українців.
 
Найбільше постраждалих у Волинській та Закарпатській областях.
 
На Львівщині одразу чотири людини померли через переохолодження, а на Житомирщині медики зафіксували три випадки загибелі людей від переохолодження. На Прикарпатті з тих же причин протягом доби загинуло двоє людей…
 
За повідомленням Нацполіціі, найскладніша ситуація склалася в Одеській, Миколаївській, Вінницькій, Черкаській, Хмельницькій областях, а також на Західній Україні.
 
Тимчасово припинив свою роботу Херсонський аеропорт. Перекрито траси державного значення відразу у трьох областях.
 
За повідомленням Державної служби з надзвичайних ситуацій, рух для великовантажного автотранспорту обмежено на автодорогах: Мукачево—Львів, Кіровоград—Платонове, Одеса—Мелітополь—Новоазовськ (межа Одеської області) та Одеса—Білгород-Дністровський—Монаші.
 
За одну лише добу рятувальникам вдалося звільнити зі снігових заметів 354 автомобілi, в яких перебували 984 людини. 
 
Дісталося й виїзним бригадам «швидкої медичної допомоги»: рятувальникам довелося буквально відкопувати із заметів машини з медичними працівниками, що потрапили до снігових пасток на дорогах Миколаївщини, Херсонщини, а також у межах Одеської області. 
 
Як повідомив прес-секретар Азово-Чорноморського управління Держприкордонслужби України Максим Сорока, великі проблеми спіткали й прикордонні з Росією зони нашої країни.
 
Особливо постраждав КПП «Чонгар». Окупанти вирішили свідомо створити незручності для людей та накопичили величезні черги на кордоні з тимчасово окупованої території півострова Крим.
 
Люди, які поверталися з материкової частини України на своїх легковиках або на автобусах, були змушені по кілька годин провести на морозі, очікуючи.
 
Тим часом синоптики вже оголосили про нове штормове попередження для мешканців Карпат, Прикарпаття та Хмельниччини. А от у Чернівецькій області, на Буковині оголошений максимальний рівень лавинної небезпеки. 
 

ДО РЕЧІ

Фахівці Центру грипу та гострих респіраторних вірусних інфекцій МОЗ України повідомляють, що за останні сім днів від захворювань на грип та ГРВІ в Україні померло шiсть осіб.
 
Три летальнi випадки сталися у Львівській області, також штам грипу «Гонконг» забрав на той світ по одній людині на Полтавщині, Миколаївщині та в Запорізькій області.
 
Загальна захворюваність по Україні на гострі респіраторні захворювання перевищила епідемічний поріг у 21 області. Найвищий показник поки що зберігається на Київщині, а найнижчий — на Луганщині.
 
У деяких шкільних та позашкільних установах столиці України, а також у Запорізькій і Черкаській областях прийняли рішення продовжити карантин для дітей.
За прогнозами медиків, друга хвиля грипу накриє Україну вже у середині січня та триватиме аж до середини лютого.