Тракторний фронт: у Харкові активно запрацювали одразу два машинобудівнi заводи

12.01.2017
Тракторний фронт: у Харкові активно запрацювали одразу два машинобудівнi заводи

Після багатьох років простою ХТЗ знову готовий служити українським аграріям.

Процес переозброєння української армії додав  роботи Харківському заводу імені Малишева, що спеціалізується на випуску і модернізації танків та іншої броньованої техніки.
 
Як повідомила прес-служба підприємства, темпи зростання товарної продукції минулого року тут підвищили майже на 320 відсотків.
 
І це притому, що 2015 рік, за результатами якого й провели таке порівняння, теж не був провальним — обсяг випущеної продукції тоді становив, відповідно, 105,6 відсотка.  
 
Середня заробітна плата на заводі наразі становить 6 тисяч гривень, але вже найближчим часом підприємство платитиме більше. За останній час колектив заводу зріс на тисячу  осіб.
 
План завантаження виробничих цехів розписаний на два роки вперед.
 
Причому йдеться як про вже укладені угоди, так і контракти, що будуть гарантовано підписані най­ближчим часом i виконуватимуться у більш віддаленій перспективі.
 
Після року судової тяганини 6 січня запрацював і Харківський тракторний завод. Власник контрольного пакета акцій підприємства Олександр Ярославський повідомив, що інженерно-технічний персонал уже приступив до налагодження повноцінної діяльності ХТЗ.
 
«Ми повинні завоювати ринки збуту для відновлення технологічного потенціалу та економічних відносин і модернізувати виробництво, — сказав він. — Це робота серйозного фронту, тому ми почали займатися саме цим завданням».
 
За словами голови облдержадміністрації Юлії Світличної, у планах підприємства надати харків’янам 2 тисячі робочих місць i випускати близько 500 одиниць сільськогосподарської техніки на рік.