Про що «Говорить Україна»?

12.01.2017
Шановна редакціє, хочу торкнутися проблеми, яка вже давно турбує мене. Стосується вона передачі «Говорить Україна» на каналі «Україна».
 
Моя сім’я і товариші вважаємо, що ця передача в тому виконанні, в якому вона виходить в ефір, не є коректною і за змістом антиукраїнською. Аргументую це.
 
По-перше. Чому ведучий програми «Говорить Україна» — іноземець? Адже повинно йтися про Українську державу.
 
Цікаво, як би поставилися, наприклад, французи, якби аналогічну програму в них вів німець та ще й німецькою мовою? Неважко здогадатися. Чому ж це можливо у нас?
 
Адже може трапитися так, як із телеведучим Дмитром Кисельовим, який зараз у Росії є головним антиукраїнським рупором. А ведучий телеканала «Україна» Суханов досить непогано почувається, ще й готує собі «запасний аеродром» — уже рекламують його передачу «Кулінарна академія». 
 
По-друге. Щодо змісту сюжетів Суханова: особливою любов’ю користуються в нього сюжети на сексуальну тематику, зґвалтування з усіма подробицями.
 
Далі — злочини, вбивства, хвороби. Причому Україну показують як злочинну державу, правоохоронні органи бездіяльні, корумповані.
 
Висновок: у такій країні жити важко. Лікарі не лікують, у них низька кваліфікація. Висновок: як вижити в такій країні? 
 
Хочеться запитати у творців цієї передачі: кому це все потрібно? Відповідь однозначна — нашим сусідам зі сходу та тим, хто сидить у Кремлі.
 
І ще питання: кому потрібна така програма? І чи є в нас орган, який повинен контролювати телепередачі? 
 
Я все життя працював із молоддю: спочатку в школі, а потім у вищих навчальних закладах, — тому добре розумію, який негативний вплив на підростаюче покоління може мати подібна програма.
 
Пишу до вас, бо дуже ціную вашу газету як патріотичну, змістовну та впливову. Буду радий, якщо ви опублікуєте мого листа, щоб привернути увагу громадськості до цієї проблеми.
 
P. S. Кожну передачу Суханов починає словами: «Об этом говорит вся Украина, не можем молчать и мы».
 
Він нахабно бреше — не про це говорить Україна. Вона говорить про російську агресію, про окупацію Криму, про те, що гинуть наші вояки на Донбасі, та про тарифи, «дешевий» російський газ та інше наболіле. 
 
Анатолій ЗАТУРЕНСЬКИЙ, пенсіонер, учасник війни, кандидат економічних наук, доцент
Ірпінь, Київська область