У Миколаєві 11-річна дівчинка дивом вижила після години на морозі у каналізаційному люку

13.01.2017
У Миколаєві дивом вижила 11-річна дівчинка, яка майже годину простояла на 10-градусному морозі по пояс у нечистотах каналізаційного люка, благаючи про допомогу.
 
На крики дівчинки, яка перебувала на глибині двометрового каналізаційного люка, тривалий час ніхто не реагував.
 
Тільки після того, як їй вдалося підтягнутися на руках та підкинути догори свого песика, з яким вона провалилася, щоб той зміг вилізти з люка, дівчинку помітив випадковий перехожий.
 
Відразу ж після порятунку з крижаної пастки, посинілу від холоду дівчинку в шоковому стані забрала карета «швидкої допомоги».
 
«Я дуже злякалася й думала, що залишуся в цьому каналізаційному люку назавжди, — згадує пережитий жах 11-річна Маргарита Саркісян. — Це добре, що моя собака Нюша зуміла вибратися назовні та покликати на допомогу».
 
Коли на місце події прибули співробітники правоохоронних органів для проведення оперативно-слідчих дій, то з’ясувалося, що глибокий колодязь напередодні великих снігопадів хтось «дбайливо» прикрив тонким дитячим матрацом.
 
А великий шар снігу перетворив це місце на рівнину, під якою ховалася небезпечна пастка, куди й провалилася 11-річна Маргарита.
 
«Я не зміг пройти повз маленького песика, який покрився кiрками льоду, — розповів рятівник дитини Сергій Хлопицький. — Він кинувся мені просто під ноги та буквально силою потягнув до відкритого каналізаційного колодязя, де я й побачив дитину».
 
Мати постраждалої дівчинки, а також усі мешканці мікрорайону, де сталася надзвичайна пригода, впевнені, що в тому, що трапилося, винні співробітники ЖЕО.
 
Однак директор комунального підприємства швидко заявив, що не має ніякого відношення до цього каналізаційного колодязя.
 
За словами директора КЖЕП «Зоря» Володимира Курника, цей колодязь нібито перебуває на балансі водоканалу. А ось генеральний директор КП «Миколаївводоканал» Борис Дудченко стверджує, що злощасний колодязь у їхніх документах не значиться.
 
— Нині дівчинка вже пройшла судово-медичну експертизу для встановлення кількості і складності  фізичних травм, отриманих через падіння до відкритої каналізації, — розповіла інспектор відділу комунікацій ГУ НП у Миколаївській області Антоніна Лашта. — Також ми відправили запити до різних організацій, щоб таки встановити справжнього власника каналізаційного колодязя.
 
Родичі постраждалої дитини сподіваються, що співробітникам правоохоронних органів вдасться встановити істину та знайти підприємство, співробітники якого допустили злочинну бездіяльність, що ледь не коштувало життя дитині. За фактом службової недбалості вже порушено кримінальне прова­дження, у рамках якого й проводиться розслідування.