Тепла зима: на Черкащині на час морозів відкрили понад 300 пунктів обігріву

13.01.2017
Сховатися від морозів i завірюхи на території Черкащини можна в пунктах обігріву. Їх наразі відкрито більше 300.
 
Безпосередньо в обласному центрі таких пунктів, де змерзлі люди мають змогу зігрітися, випити чаю та перепочити — понад два десятки. 
 
За словами Андрія Саленка, начальника управління цивільного захисту департаменту житлово-комунального господарства Черкаської міськради, пункти розгорнуто при адмінбудівлі управління соцзахисту, територіальному центрі соціального захисту, а також у комітетах самоорганізації населення.
 
Працюють вони з ранку і до вечора. Їх послугами вiд початку року скористалися до 200 осіб. Коли було дуже морозно, то дві міські лікарні — перша і третя — працювали в режимі пунктів обігріву. 
 
Щоправда, на останньому засіданні міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій було вирішено прислухатися до аргументів головного медика Черкас Олега Стадника про те, що в медичних закладах мають лікувати хворих, а не опікуватися безпритульними.
 
Тож тепер такий пункт облаштують на базі Центру реінтеграції безпритульних, яким опікується благодійна організація ЛЖВ «Від серця до серця».
 
Також на засіданні комісії вирішено терміново підшукати ще кілька вільних приміщень, аби й там облаштувати пункти обігріву для без­притульних. 
 
До речі, як повідомили «УМ» у Черкаській міській раді, послугами таких пунктів користуються не лише безхатьки. Заходять туди й ті містяни, котрі у своїх справах вийшли на вулицю й відчули, що
змерзли.