В Івано-Франківську дівчина покінчила життя самогубством через постійні ґвалтування батьком

13.01.2017
В Івано-Франківську взяли під варту 36-річного батька Діани Тимків, якого підозрюють у зґвалтуванні та доведенні до самогубства своєї неповнолітньої доньки.
 
Нагадаємо, дівчину з багатодітної родини знайшли повішеною на дереві.
 
В її кишені були дві передсмертні записки, в одній з яких вона прямо розповіла про те, що довгий час терпіла приниження та знущання з боку батька, але боялася розповідати про це.
 
Причина її страхів була обґрунтована тим, то батько пригрозив здати дочку до психіатричної лікарні на «лікування». Донині свою провину чоловік не визнав, а всі викладені проти нього факти називає «плодом уяви хворої фантазії».
 
«Передсмертна записка 17-річної дівчини чітко говорить про те, що батько чинив над нею насильство протягом тривалого часу, — розповів на брифінгу начальник слідчого управління Головного управління Нацполіціі в Івано-Франківській області Ігор Максимов. — Чоловік вступав iз нею у статевий зв’язок примусово упродовж чотирьох років, це підтверджено результатами низки експертиз, а також показаннями свідків, які проходять у цій справі».
 
Співробітники правоохоронних органів також підтвердили, що на даний час зібрана достатня доказова база для того, щоб висунути обґрунтоване звинувачення проти батька Діани Тимків.
 
Адже ще до виявлення тіла дівчини її подруги розповіли поліцейським, що Діана мала вельми дивні стосунки з батьком.
 
Наприклад, він міг піти з нею до магазину, щоб вибрати та купити для неї нижню білизну або косметику. При цьому він ходив з нею під руку так, як зазвичай ходять закохані пари.
 
«Ми маємо інформацію від свідків про те, що батько дійсно погрожував Діані передачею на лікування до психіатричного закладу, — розповіла начальник сектора ювенальної превенції УПД ГУНП на Івано-Франківщині Алла Бойчук. — Він настільки залякав дівчину, що вона вже не очікувала отримати допомогу від кого б то не було, та просто не змогла самостійно виплутатися зі складної ситуації, що й стало причиною психологічного зриву».
 
Мати Діани Тимків у свої 36 років виховує п’ятьох дітей.
 
Сімнадцятирічна дівчина була першою дитиною у великій родині та до скоєння суїциду вчилася на швачку в Івано-Франківську, допомагала наглядати за молодшими братиками та сестричками.
 
Мати ще й досі не хоче визнавати того факту, що до самогубства її дочку довів саме рідний батько.
 
Рідна тітка Діани незадовго до смерті племінниці мала з нею відверту розмову, під час якої дівчина відверто зізналася їй у всьому.
 
Тепер рідна тітка та бабуся загиблої юнки разом об’єднали зусилля, щоб свідчити проти батька Діани Тимків на суді та довести істину.