Лея завжди жива

17.01.2017
Лея завжди жива

Керрі Фішер.

Справжнім шоком для шанувальників культової кіносаги «Зоряні війни» стало повідомлення напередодні Нового року про смерть актриси Керрі Фішер, яка зіграла у фільмі роль принцеси Леї. Актрисі стало погано за 15 хвилин до приземлення літака, коли вона летіла з Лондона до Лос-Анджелеса — зупинилося серце. Через чотири дні, не приходячи до тями, вона померла у відділенні інтенсивної терапії медичного центру Каліфорнійського університету. А наступного дня від інсульту померла і її мама Деббі Рейнольдс — теж відома актриса.
Але не меншим шоком це повідомлення стало і для представників студії Disney, які підписали з Керрі Фішер контракт на зйомки у трьох наступних серіях. І якщо напередодні нового року Керрі завершила зйомки основних сцен восьмої частини фільму, то питання, що робити з наступними двома, лишилося відкритим. Тим більше що у дев’ятій частині передбачалися дві кульмінаційні сцени — зустріч Леї зі своїм братом Люком і їхнє примирення та протистояння з сином Кайло Реном, з яким склалися досить непрості стосунки.
Тож перед продюсерами по­став непростий вибір: зняти у цій ролі іншу актрису, «вбити» Лею по сценарію, вивівши її з оповіді, чи, навпаки, «воскресити», намалювавши роль Леї на комп’ютері за допомогою голограми. Схоже, студія Disney зупинилася саме на цьому варіанті, оскільки з представниками Керрі Фішер почалися перемовини щодо отримання прав на використання образу актриси у зйомках нових серій.
До слова, це не перше «воскресіння» Керрі Фішер — у фільмі «Вигнанець-один: Зоряні війни. Історії» комп’ютер уже відтворив образ молодої принцеси Леї, і Керрі Фішер сама схвалила його. Також у цьому фільмі постав Уїлхафф Таркін у виконанні актора Пітера Кушинга, який помер у 1994 році.
Утiм любителі фантастики тепер дискутують, наскільки коректним щодо самих акторів є таке «воскресіння». Бо з таким успіхом можна почати «знімати» нові фільми за участю Мерилін Монро чи Брюса Лі. А там і взагалі від послуг акторів можна відмовитися.