Український цукор посолодшав: експорт вітчизняних цукроварень зріс учетверо

17.01.2017
У січні всі цукрові заводи завершили виробничий сезон. Усього від початку виробництва виготовлено більше двох мільйонів тонн цукру з 13,66 мільйона тонн цукрового буряку. Це на 40,5 відсотка більше за показник минулого року. Виробничий сезон тривав iз 20 серпня по 11 січня, всього працювало 42 цукрові заводи. 
 
У році, що завершився, експорт цукру склав майже 466 тисяч тонн, що є рекордним показником за всю історію незалежності України. Присутність українського бурякового цукру на світовому ринку збільшилася у порівнянні з попереднім роком учетверо.
 
«До рекордного показника з експорту зернових у 39 мільйонів тонн зерна додалася найбільша за всю історію цифра з експорту цукру. Україна продовжуватиме нарощувати експортний потенціал і підтверджуватиме світове лідерство», — повідомили в прес-службі Міністерства аграрної політики та продовольства. 
 
Тим часом тільки за вересень—грудень поточного маркетингового року українські виробники цукру експортували 344,1 тисячi тонн цукру. Протягом останніх чотирьох місяців український цукор уперше потрапив на ринки М’янми, Шрі-Ланки, Афганістану, Сомалі, Ефіопії, Південно-Африканської Республіки, Македонії, Судану та Китаю. Як зазначають у профільному міністерстві, відкриття нових ринків збуту для українських виробників відбулося за рахунок підвищення якості цукру.