Тернополянин Ігор Качмарський закликає віддавати ліки через Фейсбук

17.01.2017
Тернополянин Ігор Качмарський закликає віддавати ліки через Фейсбук

До групи Ігоря Качмарського за 10 днів приєдналися сотні людей.

Добру справу започаткував тернополянин Ігор Качмарський. 
 
«Щороку я переглядаю домашню аптечку і викидаю багато ліків. Деколи цілі упаковки. Як правило, їх не можна повернути до аптеки, бо коли виявляється, що вже не потрібні, чек давно загублено. В цій групі учасникам пропонується влаштувати безплатний шерінг ліків, які вам зайві з різних причин, але ще придатні до вживання. Комусь це зекономить час, гроші й дозволить зробити добру справу», — написав він 6 січня, перед Різдвом, на своїй сторінці у «Фейсбуцi», оголошуючи тим самим про створення благодійної спільноти під назвою «Обміняю чи подарую ліки».
 
Функціонує вона дуже просто —  будь-хто з жителів Тернополя може опублікувати тут назви та фото наявних ліків, які вже стали непотрібними, але ще мають запас терміну придатності, їх кількість, дозування і таке інше. Той же, хто їх потребує, просто відгукується повідомленням про бажання їх мати в коментарях чи у приватному чаті.

Далі люди елементарно домовляються між собою, де й коли зустрінуться для передачі. Жодні продажі у спільноті неприйнятні — ліки можна тільки обміняти чи віддати безплатно.
 
За 10 днів до спільноти приєдналося вже більше тисячі тернополян, і фактично всі вони вже віддали чи віддають ліки, навіть не шукаючи вигідніший варіант обміну.

Причому в переліку пропозицій чимало медичних препаратів, які в аптеках коштують і по кілька сотень гривень.