Дурень і зброя: у Тернополі аарубок стріляв по вікнах і авто задля розваги

18.01.2017
Дурень і зброя: у Тернополі аарубок стріляв по вікнах і авто задля розваги

Наслідок одного з пострілів хулігана у вікно автомобіля.

Терно­піль­ські по­лі­цейські опера­тивно вий­шли на слід хулігана, який розважався, стріляючи з пневматичного пістолета по вікнах будинків та автомобілях.
 
За словами начальника відділення тернопільської поліції Андрія Гульоватого, 15 січня до правоохоронців стали звертися  жителі мікрорайону Дружба із заявами про пошкоджені вікна квартир та транспортних засобів.
 
Особу зловмисника вдалося встановити швидко — ним виявився 18-річний молодик без певних занять, любитель бойовиків, який буквально на днях придбав собі «іграшку» у вигляді пневматичного пістолета.
 
Відтак почав забавлятися — спочатку  постріляв по вікнах сусіднього будинку, потім, просто з вікна таксі, по маршрутці, в якій їхали люди, та припаркованому біля дороги авто.
 
Як повідомив «УМ» керівник відділу комунікації ГУНП у Тернопільській області Сергій Крета, всього задокументовано 10 фактів пошкодження транспортних засобів та влучання у вікна житлових будинків (сума збитків встановлюється).
 
Свої дії парубок пояснив тим, що... просто випробовував придбаний пістолет. Наразі йому інкримінують частину 1 статті 296 Кримінального кодексу України — хуліганство, ведеться досудове розслідування.
 
До речі, раніше молодик уже не раз потрапляв у поле зору правоохоронців.