КОПайте глибше: у поліції Львова бракує слідчих, оперативників та дільничних

20.01.2017
Днями Головне управління Національної поліції у Львівській області оголосило конкурс на вакантні посади. Як виявилось, у поліції бракує слідчих, оперативників та дільничних.

«Конкурс оголошується по трьох напрямах: на посади слідчих — 40 вакансій, оперуповноважених кримінального блоку (20 вакансій) та дільничних офіцерів — 60 вакансій. Ми вже опублікували на сайті ГУ НПУ у Львівській області порядок проведення конкурсу та вимоги до кандидатів», — зазначив Валерій Середа, начальник Головного управління Національної поліції у Львівській області.
 
Як виявилося, поліція Львівщини недоукомплектована на 16,8% . З його слів, ситуація не однакова у різних відділах поліції.
 
«У середньому по 10% у кожному підрозділі. У міських відділках менший некомплект. Для прикладу, в Жидачеві суттєвий некомплект, у Cтрию, Сколе — менший», — додав Валерій Середа.
 
За його словами, під час відбору кандидатів будуть враховані недоліки попередніх конкурсів. «Кандидати про­йдуть повноцінну медкомісію, тестування і спецперевірку. Враховано проблему, що мала місце раніше, коли кандидат проходив спецперевірку уже після приходу на службу. Умови відбору конкурсантів будуть більш жорсткими, будуть збільшені терміни роботи комісій: і медкомісії, і тестування, і спецперевірки, і сподіваюсь, що ми разом із громадою відберемо на ці посади достойних кандидатів», — зазначив Валерій Середа.
 
Особам, які прийдуть працювати слідчими та оперативниками, пропонують зарплати 7-10 тис. грн. У подальшому ГУ НП у Львівській області планує оголосити конкурс на посади молодшого керівного складу. «Йдеться як про патрульну поліцію, так і про спецпідрозділи. Конкурс плануємо оголосити в березні-квітні», — розповів керівник Головного управління Нацполіції Львівщини.
 
Як стало відомо «УМ», відбір передбачає шість етапів: заявка на участь у конкурсі, тестування, медичне обстеження, перевірка фізичної підготовки, психологічне тестування, співбесіда з поліцейською комісією та спеціальна перевірка.

«Кандидати запрошуються на наступний етап лише за умови успішного проходження попереднього. Претенденти, які без поважних причин не з’явились на конкурсний етап у призначений час, не допускаються до подальшої участі в конкурсі. Прийом анкет триватиме з 16-го до 26 січня 2017 року», — наголосив також Валерій Середа.