На Луганщині не вщухають ворожі мінометні обстріли

20.01.2017
Ворог значно знизив кількість обстрілів на східному фронті, утiм важка зброя загарбників не змовкає. 
 
Так, упродовж останніх днів iз мінометів окупанти обстріляли Талаківку під Маріуполем, а поблизу окупованого Луганська — Новоолександрівку,  Троїцьке та Новозванівку. Тоді як на донецькому напрямку ворог гатив iз «легшої» зброї — гранатометів та кулеметів. 
 
За даними штабу АТО, позаминулої доби внаслідок бойових дій жоден український військовий не загинув, але двоє зазнали поранення.
 
Речник Міноборони з питань АТО Олександр Мотузяник додає, що наразі найгарячіше на луганському напрямку. Зокрема, згадане селище Троїцьке ворог обстріляв iз мінометів п’ять разів iз важкого озброєння.
 
«Майже всі ворожі обстріли припали на Станично-Луганський i Попаснянський райони. Як і в минулі дні, головною «гарячою точкою» залишається Троїцьке — там відбулося п’ять короткотривалих мінометних обстрілів, а також низка дрібніших провокацій. Також противник неодноразово відкривав вогонь по району потенційного розведення сил і засобів у Станиці Луганській; при цьому обстріли тривали з перервами майже три години», — зазначає полковник Мотузяник.
 
Серед іншого, за даними української військової розвідки, керівництво російсько-окупаційних військ перевдягає кадрових військових розвідників ГРУ в козацькі однострої, щоб приховати їхню участь у бойових діях на Донбасі й видати за козачків-добровольців. 
 

А ТИМ ЧАСОМ... 

Керівник Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський сподівається, що війна на сході України завершиться впродовж року-півтора, після чого на Донеччину підуть інвестори.
 
«Ми зараз розпочали роботу над створенням чотирьох індустріальних парків: у Лимані, Костянтинівці, Маріуполі та Краматорську. Я так розумію, за рік-півтора ми їх підготуємо. Я переконаний, що за цей час війна закінчиться і бізнес прийде в ці індустріальні парки», — сказав пан Жебрівський.
 
При цьому керівник Донеччини зазначає, що побудова нової інфраструктури на Донбасі може коштувати близько 20 млрд. доларів.