Неконституційний хамон

24.01.2017
Головною метою показового знищення на полігонах «санкційних» сирів із мандаринами та спалення в пересувних «крематоріях» м’яса, якими два роки тому рясніли російські телеканали, було пробудження патріотичного духу і гнівне засудження «буржуазних замашок». Мовляв, не треба нам ні берега турецького, ні ікри заморської та сирів із пліснявою. У нас є наші щі та бліни, чого нам ще треба?
Утім пропаганда — це одне, а пожити «по-буржуйськи» теж хочеться. Особливо, якщо є сайти та інтернет-магазини, якими можна замовити будь-який продукт із будь-якого кінця світу з доправкою до порогу хати. Нещодавно сумнозвісний «Роскомнагляд» дізнався, що росіяни потайки відвідують іспанський сайт, який рекламує і продає в’ялену спеціальним способом свинину — хамон. І не лише відвідують, а й регулярно замовляють цей делікатес. А це — удар по «духовних скрепах».
Щоб припинити це неподобство, «Роскомнагляд» подав позов до суду, і Ульяновський районний суд прийняв рішення внести ворожий сайт до реєстру інформації, «забороненої до поширення на території Російської Федерації. Як значиться в рішенні суду, це було зроблено «з метою захисту основ конституційного ладу, моральності, здоров’я, прав і законних інтересів інших осіб, забезпечення оборони країни та безпеки держави».
І правильно. Навіщо росіянам буржуазний хамон, якщо є щі і бліни? А то наїдяться заморських делікатесів, а там і демократію почнуть вимагати. А це вже — замах на «духовні скрепи». Не пущать!