Бойовики-крадії

24.01.2017
Жінка випадково виявила викрадений у неї майже три роки тому Mitsubishi Lancer на сайті безкоштовних оголошень та наважилася «купити»  власний автомобіль іще раз! Але при цьому вона заздалегідь навідалася в поліцію та розповіла співробітникам правоохоронних органів, що свій транспортний засіб втратила на території Донецької області у 2014-му. Жінка розповіла, що на неї напала група озброєних бойовиків, чиї обличчя були закриті масками. Чоловіки силою відібрали в неї на дорозі автомобіль, а також викрали інше майно. 
Заручившись підтримкою правоохоронців, 46-річна жінка переговорила із продавцем її ж авто по телефону та домовилася про місце зустрічі. Далі, поки вона оглядала машину, за нею уважно стежили поліцейські. А в той момент, коли покупець i продавець уже «вдарили по руках», до них підійшов співробітник поліції та попросив 29-річного продавця пред’явити документи. Реакція чоловіка була стрімкою: він схопився за кермо іномарки та жваво натиснув на газ. Як розповіли співробітники відділу комунікації ГУНП у Миколаївській області, наздоганяти горе-продавця довелося працівникам Управління карного розшуку спільно з бійцями відділу боротьби зі злочинами, які пов’язані з торгівлею людьми.
Лише за півгодини силовикам удалося блокувати водієві можливість вирватися за межі Миколаївської області на чужій машині. Втім продавець краденого не поспішив визнавати свою провину. Він заявив: купив авто в Одесі, документи на транспортний засіб були в повному порядку, тому ніяких побоювань з його боку не викликали... А от свою спробу втекти від поліцейських чоловік логічно пояснити таки не зміг. Це стало підставою для того, щоб слідчі Заводського відділу поліції почали розслідування у рамках кримінального провадження за статтею 289 КК України («Незаконне заволодіння транспортним засобом»). Автомобіль Mitsubishi Lancer був вилучений у спритного продавця та відправлений на стоянку до з’ясування всіх подробиць викрадення, а також осіб, які були причетні до скоєння злочину.
За словами начальника слідчого управління ГУНП у Миколаївській області, підполковника поліції Івана Виговського, санкції цієї статті передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років iз можливістю конфіскації майна. 
До речі, раніше інша жінка купила за 140 тис. гривень в одеському автосалоні свій  автомобіль Daewoo Matiz, який раніше у неї викрали бойовики на Луганщині. Про продаж теж дізналася з інтернет-оголошень. Причому за документами він проходив як новий автомобіль, незважаючи на те, що вже більше року перебував у розшуку. Як розповіли фахівці регіонального сервісного центру МВС у Миколаївській області, під час перевірки за національною автоматизованою інформаційною системою було встановлено, що машину дійсно було ввезено на територію України в липні 2013 року, а через півтора року іномаркою незаконно заволоділи озброєні бандити.