Його Єрки

24.01.2017
Віддати заслужену шану своєму земляку — В’ячеславу Чорноволу — в рік його 80-річчя вирішли черкащани. Тож 2017-й тут названо роком видатного політичного діяча та засновника Народного руху України. Відповідне розпорядження підписав голова Черкаської  обласної державної адміністрації Юрій Ткаченко.
Як повідомили «Україні молодій» у прес-службі ОДА, вже  створено робочу групу, яка відповідатиме за організацію та координацію заходів із відзначення 80-річчя від дня народження Героя України В’ячеслава Чорновола. За словами Юрія Ткаченка,  оголошення нинішнього року роком В’ячеслава Чорновола має важливе значення не лише для вшанування пам’яті  земляка  черкащан, а й для кожного українця. Адже свого часу   В’ячеслав Чорновіл став провісником вільної, демократичної країни і зміг об’єднати зусилля політиків та прагнення нації до творення власної держави.
Як відомо,  В’ячеслав Чорновіл народився 24 грудня 1937 року в селі Єрки (нині Катеринопільський район Черкаської області). Став провідником українського національно-демократичного визвольного руху кінця 80—90-х років. Серед іншого, В’ячеслав Чорновіл був ініціатором проголошення Декларації про державний суверенітет України та Акта проголошення Незалежності України. Звання Героя України отримав посмертно.