Вітчизняна стрічка «Українські шерифи» вибула з гонки за «Оскар»

26.01.2017
Вітчизняна стрічка «Українські шерифи» вибула з гонки за «Оскар»

«Українські шерифи» не змогли пробитися у короткий список. (Фото з сайту moviegram.com.ua)

У Лос-Анджелесі оголосили номінантів на кінопремію «Оскар».
 
Найбільше номінацій — 14 — зібрав мюзикл «Ла-Ла Ленд» американського кінорежисера французького походження Дам’єна Шазеля, повторивши рекорд, що належить стрічкам «Усе про Єву» та «Титанік».
 
Нагадаємо, що ця стрічка вже тріумфувала на цьогорічній церемонії вручення «Золотих глобусів». Це єдиний фільм з усіх претендентів, який ідеально вписується в голлівудські традиції.
 
На тлі інших фільмів він розповідає про золоту епоху Голлівуду, повертаючи спогади про такий нині майже забутий жанр, як мюзикл.
 
Він віддає данину шани колишній величі «фабрики мрій», тому може розраховувати на прихильність членів Американської кіноакадемії та перемогу в більшості номінацій.
 
Конкуруватимуть із «Ла-Ла Лендом» фантастичний фільм «Прибуття» і драма про дорослішання «Місячне сяйво», які отримали по вісім номінацій кожна.
 
А Меріл Стріп стала акторкою, яка отримала найбільше номінацій в історії премії — цього року вона претендуватиме на найпрестижнішу кінонагороду світу вже вдвадцяте. А три «Оскари» акторка вже має в своєму активі. 
 
Україна висунула на «Оскар» документальний фільм Романа Бондарчука «Українські шерифи», але він не зміг пробитися у короткий список найкращих фільмів іноземною мовою.
 
До боротьби за «Оскар» у категорії «Кращий неангломовний фільм» стануть данська драма «Під піском», шведська «Чоловік на ім’я Уве», іранський «Комівояжер», австралійська «Танна» та німецька «Тоні Ердманн». 
 
Минулого року лунала критика (і навіть відбувалися протести) з приводу майже повної відсутності серед домінантів негритянських акторів та кіномитців.
 
Цього року  у головну номінацію «Кращий фільм» потрапили відразу три стрічки, зняті темношкірими режисерами. 
 
На відміну від попередніх років, цьогорічні номінації вперше в історії «Оскарів» оголошували без участі публіки, за допомогою трансляції через інтернет.
 
Сама 89-та церемонія вручення «Оскарів» відбудеться традиційно в театрі «Долбі» в Голлівуді 26 лютого. Її ведучим буде комік Джиммі Кіммел.