Під Луганськом і Маріуполем окупанти відновили обстріли з "Градів"

27.01.2017
Окупаційні війська вперше цього року гатили з реактивної артилерії по позиціях українських військовослужбовців у районі Красногорівки на маріупольському напрямку, а також поблизу Новозванівки на Луганщині. 
 
«Уперше в новому році бандформування застосували реактивну артилерію на маріупольському напрямку. Тричі бойовики стріляли з переносних реактивних установок «Град-П» (Партизан) під час чергового обстрілу наших позицій поблизу Красногорівки. Саме на ділянці фронту Красногорівка—Мар’їнка у середу було найгарячіше», — каже речник Міноборони з питань АТО Олександр Мотузяник.
 
У поліції Донеччини додають, що в місті Красногорівка снаряди з «Градів» влучили у п’ятиповерхівку та гуртожиток сільськогосподарського технікуму. На щастя, жертв i постраждалих немає.
 
У багатоквартирному будинку, де ще жили кілька сімей, пошко­джено 40 вікон i 5 балконів. У будівлі гуртожитку, в якому наразi нiхто не живе, пошкоджено лише вікна. Окремі снаряди потрапили на околицю міста.
 
Водночас у штабі АТО додають, що в ніч на четвер бойовики терористичної «ЛНР» випустили близько 20 ракет iз реактивних систем зал­пового вогню «Град» у районі населеного пункту Новозванівка, що поблизу райцентру Попасна на Луганщині. Тут також обiйшлося без жертв. 
 
За даними ЗСУ, найтриваліші мінометні обстріли відбулися на донецькому напрямку в районі Авдіївки. Епізодичні мінометні обстріли відбулися й на північних околицях Горлівки — у селищі Зайцевому.
 
Унаслідок обстрілів троє захисників України отримали поранення. «По одному військовослужбовцю було поранено поблизу Троїцького та Авдіївки. Ще один боєць — на луганському напрямку», — повідомив полковник Мотузяник. 
 

А ТИМ ЧАСОМ...

Доступ Спеціальної спостережної місії ОБСЄ на всіх трьох ділянках розведення сил залишається обмеженим, розмінування там не проводять. Згідно зi звітом ОБСЄ, вперше за рік патруль місії у супроводі російського генерала і представників «ЛНР» зміг проїхати приблизно 11 км на північ дорогою між Дебальцевим і Світлодарськом.
 
При цьому спостерігачі констатують збільшення кількості випадків порушення режиму припинення вогню в Луганській області за останнi днi.