Хірург, стоматолог і просто красуня

31.01.2017
Хірург, стоматолог  і просто красуня

Іріс Міттенар.

Останній тиждень увага всіх шанувальників красивих і довгоногих дівчат була прикута до столиці Філіппін Маніли, де проходив фінал конкурсу «Міс Всесвіт». 86 претенденток з усього світу намагалися вразити журі своїми формами, вечірніми сукнями та оригінальними конструкціями з національними мотивами, як можна охарактеризувати конкурс національного вбрання. 
І от у ніч на понеділок усе таємне стало явним — постійний ведучий шоу Стів Харві оголосив цьогорічну переможницю конкурсу — нею стала 24-річна студентка з французького міста Лілль Іріс Міттенар. «Віце-міс» стала гаїтянка Ракель Пелісьє, а третє місце отримала Андреа Товар з Колумбії. Перед оголошенням остаточного вердикту минулорічна «Міс Всесвіт», філіппінка Піа Алонсо Вуртцбах передала ведучому окуляри, щоб він уважно прочитав імена, натякаючи на його минулорічний ляп: тоді Харві оголосив переможницею колумбійку Адріану Гуттієрес, однак за дві хвилини вибіг вибачатися і забрав корону, передавши її суперниці.
Нова Міс Всесвіт мріє стати стоматологом. Іріс захистила ступінь із зубної хірургії. А ще вона обожнює екстремальний спорт і подорожі, захоплюється стрибками з парашутом, банджи-джампінгом та дельтапланеризмом, а також смачно готує. Втім, усе це, напевне, доведеться відсунути на другий план, оскільки весь наступний рік їй доведеться займатися благодійністю. Своєю місією переможниця уже назвала доступну освіту для всіх дітей на планеті.
А от 19-річна уродженка Криму Олена Сподинюк, яка представляла на конкурсі Україну, до десятки фіналісток так і не увійшла. Напередодні вона вразила всіх 25-кілограмовим національним костюмом від української дизайн-студії SVITLO, однак для перемоги цього виявилося замало. Втім, уже сама участь у конкурсі відкриває перед Оленою чималі перспективи, про що свідчить доля її попередниць — Інни Цимбалюк чи Олександри Ніколаєнко, які згодом вийшли заміж за мільйонерів. Тим більше, що власник конкурсу — сам Дональд Трамп, нинішній президент Америки.