Ми з тобою голубої крові...

31.01.2017
Британські принци Вільям і Гаррі вирішили вшанувати свою загиблу 20 років тому в автокатастрофі в Парижі матір — принцесу Діану -— й замовили її статую у повний зріст, повідомляє Бі-Бі-Сі. Скульптуру планують встановити на відкритій для відвідування території Кенсінгтонського палацу, де принцеса Уельська проводила багато часу. Зараз архітектурний комплекс став офіційною резиденцією герцога і герцогині Кембриджських Вільяма і Кейт.
«Настав час визнати її позитивний вплив. Наша мати торкнулася стількох душ... Ми сподіваємося, що статуя допоможе всім відвідувачам Кенсінгтонського палацу задуматися про її життя і спадщину», — йдеться у заяві синів принцеси Діани. Наразі невідомо, хто зі скульпторів займатиметься проектом, проте представник королівської родини запевнив громадськість, що робота над статуєю почнеться найближчим часом. Різьбяра обере комітет iз шести осіб, серед яких — сестра покійної Сара Маккоркуодейл. Відомо також, що королева Єлизавета II підтримує бажання своїх онуків вшанувати пам’ять Діани. 
Пам’ятник встановлять до кінця цього року, можливо, в серпні до 20-ї річниці загибелі принцеси. Кенсінгтонський палац у короткій заяві наголошує, що монумент буде виготовлено за приватні кошти. Вже створено фонд для їх збору. 
Минулого літа принц Гаррі висловив жаль, що впродовж багатьох років не розповідав, як вплинула на нього раптова смерть матері. Тоді йому було 12 років, а Вільяму — 15. Діана Спенсер вийшла заміж за спадкоємця британського престолу принца Чарльза 1981 року, однак 1996 року подружжя розлучилося.
Принцеса Діана загинула у серпні 1997 року у віці 36 років, коли їхала разом зі своїм другом єгипетським мільярдером Доді аль-Файєдом iз паризького готелю «Рітц». Їхній «Мерседес» на величезній швидкості, втікаючи від переслідувачів-папараці, врізався в опору моста.