За весну i «безвіз» замовили слово

03.02.2017
За весну i «безвіз» замовили слово

Спросоння й не таке пообiцяєш.

Розбуджений «синоптик» Тимко вчора не побачив власної тіні. Це й дозволило його давньому хранителю, професору Віктору Токарському, припустити, що весна в Україну прийде вже за шість тижнів і буде, за всіма ознаками, ранньою та теплою. Щоправда, сам віщун зі свого будиночка вилазив дуже неохоче і виглядав досить сонним. Така поведінка вказує на те, що зима у лютому не раз засмутить морозами, але забереться з наших країв таки вчасно. 
Утiм сонливість «метеоролога», на думку біологів, могла бути викликана й іншими причинами. Молодому Тимку нарешті вдалося підібрати пару. Він заселився з подругою, яку звати Лора, до нового будиночка, подарованого лісниками з Національного природного парку «Гомільшанські ліси». Й оскільки бабаки — дуже сімейні тваринки, у синоптика могли бути й інші клопоти. До речі, характер у новоспеченої «дружини» виявився дуже суворим. Принаймні своє нове помешкання від непроханих гостей-журналістів во­на захищала із затятістю мужнього бійця.
«Розтлумачив» Тимко нарешті й ситуацію з довгожданим «безвізом». На вибір йому запропонували два варіанти: «Безвізовий режим у 2017 році» і «Отримання безвізу через невизначений термін». Для чистоти експерименту віщуна випускали розбиратися у складній ситуації тричі. Двічі він вибрав перший варіант і один раз другий. Але коли його віднесли вже до будиночка, Тимко вирвався на сцену знову і втретє побіг до плакату з 2017 роком. Так що сумнівів не може бути жодних. До речі, минулого року харківського «синоптика» просили спрогнозувати курс долара. Він обрав 25-30 гривень. І як у воду дивився.