16 годин над рівнем моря

07.02.2017
16 годин над рівнем моря

«Боїнг»-рекордсмен.

Лайнер авіакомпанії «Катар Ейрвейз» (Qatar Airways) вчора успішно завершив найтриваліший у світі прямий політ зі столиці Катару — Дохи — до новозеландського міста Окленд, повідомляє Бі-Бі-Сі. Політ тривав 16 годин 15 хвилин. За цей час лайнер перетнув 10 часових поясів і пролетів над територіями п’яти країн. Літак «Боїнг 777-200» у цілому подолав відстань у 14,5 тисячі кілометрів і прибув в аеропорт Окленда на 15 хвилин раніше графіка. Це найтриваліший безперервний комерційний рейс у світі. Через зустрічний вітер зворотний шлях може тривати понад 18 годин.
Як повідомив голова Qatar Airways Акбар аль-Бакер, підвищення цін на пальне не має вплинути на рішення авіакомпанії запустити регулярний рейс за цим маршрутом. Директор аеропорту Окленда зазначив, що рейс QR920 Окленд-Доха може стати популярним серед новозеландців, які часто подорожують до Європи. За інформацією видання «Нью Зіланд Геральд», з нагоди успішного завершення рейсу в Окленді проведуть урочистий банкет. 
Рекорд на найдовший безпосадочний політ надалі залишається за авіакомпанією «Ейр Індія» (Air India) — її рейс iз Делі до Сан-Франциско долає 15 298 кілометрів, але на цей політ iде «лише» 14 з половиною годин. А наступним рекордсменом може стати авіакомпанія Singapore Airlines, яка планує відновити прямі польоти в Нью-Йорк у 2018 році. Цей рейс триватиме близько 19 годин.