Американський фермер навчив курку грати на синтезаторі пісню America the Beautiful

08.02.2017
Ми звикли вважати курку не надто розумною істотою. Погодьтеся, нерідко можна почути порівняння «дурний як курка» або «в тебе курячі мізки».
 
Та й у правилах дорожнього руху курка — єдина з домашньої птиці, за збиття якої водій не несе жодної відповідальності.
 
А от у Америці курей шанують. І вважають, що, як і кожен справжній американець, має якщо не вивішувати біля будинку національний прапор, то хоча б уміти зіграти патріотичну пісню.
 
Так, інтернетом зараз шириться відео з 19-місячною куркою на ім’я Джокгу, яка виконує на синтезаторі пісню America the Beautiful.
 
Ця пісня є надзвичайно популярною в США — слова до неї написала дитяча письменниця Катаріна Лі Бейтс на початку XX сторіччя, а музику — церковний органіст Семюел Ворд.
 
Власник курки Шеннон Маєрс розповів журналістам, що Джокгу навчилась грати на піаніно за два тижні, повідомляє видання Huffington Post. Фермер також похвалився, що у нього є цілий курячий ансамбль, однак Джокгу — найталановитіша з них. 
 
Секрет її таланту простий. Придивившись до відео, можна помітити, що кмітливий Маєрс встановив на синтезатор програму, яка підсвічує потрібні клавіші, а курка просто реагує на світло і клює червоні цятки, натискаючи клавіші.
 
Приблизно так вчинив іще один «дресирувальник», француз Готьє Серра, який розсипав на піаніно зерно і вставив у свою композицію «курячу імпровізацію».
 
Утiм за кілька днів ролик із «виступом» Джокгу зібрав близько 300 тисяч переглядів. Бо американці своїх патріотів надзвичайно цінують. Навіть якщо це — звичайнісінька курка.