Коштовний шкільний ремонт: службовців Черкаської ОДА підозрюють у розтраті 5 мільйонів

08.02.2017
Правоохоронці підозрюють службових осіб департаменту містобудування, архітектури, будівництва та ЖКГ  Черкаської ОДА у зловживанні службовим становищем, що могло призвести до розтрати майже 5 млн. грн. бюджетних коштів під час ремонту школи товариством  «СК Рестал».
 
Про це свідчить ухвала  Придніпровського районного суду міста Черкаси, повідомляють «Наші гроші».
 
Слідчі черкаської обласної поліції, які розслідують це резонансне кримінальне провадження, спочатку звернулися до суду з клопотанням надати доступ до угоди щодо реконструкції школи та супровідних документів, які перебувають у департаменті містобудування, архітектури, будівництва та ЖКГ, і вже одержали такий доступ. Тож слідство триває.
 
А почалося все з того, що у жовтні минулого року департамент містобудування, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства Черкаської облдержадміністрації замовив «СК Рестал» реконструкцію школи у селі Ліпляве Канівського району  за 5,14 млн. грн.
 
За даними слідства, у листопаді департамент перерахував фірмі 449 тис. грн. авансу, а у грудні на підставі підписаних сторонами актів виконаних робіт заплатив ТОВ «СК Рестал» усю суму.
 
Як встановило слідство,  ремонтно-будівельні роботи не виконані й усе ще  перебувають на початковому етапі.
 
У цій історії дивують задані ударні темпи для реконструкції: лише у листопаді виділили перші кошти, а вже на кінець року вимагають результати.