«Гарматне м’ясо»: бойовики не хочуть забирати з поля бою під Авдіївкою тіла вбитих поплічників

08.02.2017
Попри великі втрати ворог не вгамовується практично на всій лінії східного фронту: впродовж доби, з понеділка на вівторок, окупанти 78 разів відкривали вогонь по позиціях ЗСУ.
 
За даними штабу АТО, внаслідок обстрілів поранено одного захисника України поблизу села Верхньоторецьке.
 
І це при тому, що ліквідованих російських загарбників і місцевих бойовиків настільки багато, що ворог укотре відмовляється забирати їхні трупи з поля бою, хоча українські вояки шляхетно й неодноразово обіцяли забезпечити «тишу» на час цієї місії противника.
 
Йдеться, зокрема, про поле бою в районі Авдіївки, об яку ворог зламав зуби минулого тижня. 
 
«Відчайдушні спроби російсько-окупаційних військ захопити наші позиції в районі Авдіївки призвели до численних втрат серед бойовиків. При цьому тіла вбитих терористів досі не евакуювали через одностороннє небажання окупантів домовлятися щодо припинення вогню», — повідомляють у штабі АТО.
 
Тож не дивно, що ворог продовжує гатити по промзоні Авдіївки, яку надійно утримують бійці 72-ї бригади ЗСУ, з важкої артилерії калібру 152 мм, танків і мінометів.
 
Лише впродовж понеділка ворожі обстріли сумарно тривали 12 годин. 
 
Відтак українські військові констатують: «Зазначене вкотре засвідчує, що для командування російсько-терористичних військ підтримання ескалації бойових дій важливіше, ніж елементарна повага до власних людей, які стали черговими жертвами кремлівської авантюри в Україні».
 
Можливо, рiч у вибірковості загарбників щодо походження знищених бойовиків i найманців.
 
Якщо йдеться про місцеве «гарматне м’ясо», то, за логікою окупаційного командування, «можуть ще полежати», тоді як ліквідованих російських окупантів (особливо, якщо йдеться про офіцерів) загарбники таки вивозять до Росії-матінки. 
 
Це засвідчують дані української військової розвідки, згідно з якими лише 5 лютого з окупованого Донецька до Росії було відправлено два «КамАЗи» з трупами окупантів.
 
Як повідомляє ГУР Мінооборони України, десятки трупів вивезли з моргу обласної лікарні ім. Калініна (Донецьк) до Ростова-на-Дону. 
 

ДО РЕЧІ

Перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ на сході України Олександр Хуг висловив стурбованість ситуацією в районах поблизу Маріуполя, які знову стали «гарячою точкою».
Водночас у прес-центрі АТО заявили про спроби російських ЗМІ дискредитувати ЗСУ за допомогою поширення неправдивої інформації в мережі iнтернет про плани щодо обстрілу Маріуполя. У штабі АТО вважають, що поширення подібних фейків — це «штучне створення інформаційних приводів для прикриття Росією власних планів щодо обстрілу мирного населення міста.