РАХУНКОВА ПАЛАТА

10.02.2017

159 млрд. гривень

 

— такий рекордний збиток отримала банківська система України за підсумками 2016 року. Про це повідомив директор департаменту фінансової стабільності Нацбанку Віталій Ваврищук.

25 млн. гривень

 

збираються витратити на капітальний ремонт станції метро «Лівобережна» в Києві. Завершити його планують до 20 квітня. Саме поблизу цієї станції у виставковому центрі у травні проводитимуть «Євробачення».

12 млн. доларів

 

збитків Міжнародний арбітраж зобов’язав Україну відшкодувати компанії JKX Oil&Gas, які та зазнала через порушення Україною міжурядової угоди з Великобританією про захист інвестицій, йдеться у повідомленні британської компанії на сайті Лондонської фондової біржі.

400 тис. євро

 

гуманітарної допомоги має намір виділити Естонія Україні для вирішення гуманітарної кризи. Гроші мають піти на відновлення первинного ремонту житла і постачання питною водою, а також покращення життя людей, котрі залишили свої будинки на сході країни.

281,7 тис. осіб

отримали статус учасника бойових дій, повідомили в Держслужбі у справах ветеранів. 

240 тис. дітей

— вимушених переселенців перебувають на обліку через бойові дії на сході України станом на кінець січня 2017 року, повідомили в Міністерстві соціальної політики.
 
344 багатотоннажні
накопичувачі промислових відходів є на території України, заявив міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак. Тоді як за офіційними даними їх у країні — лише 200. 
 
70 вишам,
які розташовані на окупованій території Донецької та Луганської областей, а також у Криму та Севастополі, Міністерство освіти і науки анулювало ліцензії, повідомила прес-служба відомства. За час ворожої окупації територій були переміщені майже двадцять вищих навчальних закладів.
 
До 25-50 неоподатковуваних мінімумів
зріс штраф за забруднення лісів; за порушення правил пожежної безпеки в лісах штрафи для громадян збільшені до 5-15 неоподатковуваних мінімумів. Ці норми ухвалили депутати, імплементуючи європейські екологічні норми про охорону навколишнього середовища.
 
9 га
в елітній Кончі-Заспі, поблизу столиці, залишилися у власника офісу Партії регіонів. Господарський суд Києва відмовив прокуратурі в розірванні угоди між Київрадою та ТОВ «Компанія Грітіс» про оренду цієї земельної ділянки.