Терорист Михайло Толстих "Гіві" знав забагато про військові злочини Росії

10.02.2017
Окремі ватажки бандформувань «ДНР» не лише приголомшені ліквідацією одного з ватажків терористів Михайла Толстих на прізвисько «Гіві», а й побоюються фізичної розправи. Мов­ляв, черга може дійти до кожного з них. Особливо до тих, хто забагато чого знає про військові злочини Москви, скоєні на Донбасі. 
 
Уже перші світлини з місця вбивства одного з найжорстокіших терористів «ДНР», з якого російська пропаганда зробила «героя-ополченця», засвідчують, що «Гіві» ліквідували не пострілом зі «Шмеля» з вулиці по вікнах штабу очолюваної ним банди «Сомалі», а, швидше за все, за допомогою вибухівки, закладеної в кабінеті ватажка терористів на околиці Макіївки. 
 
На тому, що йдеться про закладений тротил поблизу вікна, наголошують і окремі сепаратисти Донецька. Хай там як, у середу на світанку пролунав ви­бух, і черговий садист, який любив катувати українських військовополонених, злетів у повітря. За окремими даними, вибухом відірвало обидві ноги терориста і знесло півчерепа. 
 
Єдине питання, яке залишається відкритим, — хто саме відправив «Гіві» до пекла, де на нього зачекалися інші садисти-поплічники — «Моторола», «Бетмен» та інші. Адже українські спецслужби відмежувалися від цієї ліквідації, мовляв, у військовому плані цей бойовик нічого серйозного собою не являє, був лише «розпіареним» московською пропагандою пролетарієм, а єдину цінність, яку він представляв для України, — це статус свідка військових злочинів Росії в Україні. 
 
Звісно, ж терористи «ДНР» наполягають, що Толстих знищили саме українські «карателі», тоді як Кремль відмежовується від цього вбивства. 
 
Утім цікаву версію наводить журналіст авторитетного німецького видання Bild Юліан Ріпці, який у своїй статті припускає, що ватажка банди «Сомалі» Михайла Товстих «Гіві» ліквідували через те, що він знав людей, причетних до знищення на Донбасі малайзійського авіалайнера МН17 улітку 2014 року.
 
За його словами, серед існуючих версій убивства «Гіві» найвірогіднішим є те, що «Кремль просто прибрав ще одного посвяченого в російське втручання на сході України».
 
«Гіві» знав, хто збив пасажирський літак, що летів рейсом MH17, і звідки терористи отримували зброю. Тепер він уже ніколи не розповість про це. А от якби його захопили...», — процитував пан Ріпці слова одного зi своїх джерел.
 
Водночас Головне управління розвідки Міноборони України повідомляє, що ліквідація «Гіві» суттєво вплинула на зниження морально-психологічного стану бойовиків.
 
«Особливо деморалізовано командний склад 1 АК (Донецьк) та 2 АК (Луганськ) ЗС Росії усвідомлення можливості подальшого фізичного знищення командирів, причетних до скоєння військових злочинів на території України», — йдеться у повідомленні розвідки. 
 
Нагадаємо, що у ліквідації "Гіві" у спілкуванні з російською пресою зізнався найманець з Москви Ігор Мильцев на прізвисько "Француз". За його словами, саме він разом із трьома поплічниками з бандформування "Сомалі" вбив ватажка бойовиків через великі втрати під Авдіївкою.  

А ТИМ ЧАСОМ...

За минулу добу в районі проведення АТО бойовики 82 рази відкривали вогонь по позиціях українських сил, втрат серед військових ЗСУ немає. Зокрема, ворог обстріляв iз гранатометів контрольний пост «Мар’їнка», кілька гранат розірвалося за кілька десятків метрів від блокпоста.
Але найтривожнішою є ситуація на східних підступах до Маріуполя. Особливо в селах Лебединське і Широкине, які зазнали потужного мінометно-артилерійського обстрілу в ніч на четвер.