Черговий «глухар»

10.02.2017
Очільник МВС Арсен Аваков прозвітував про розслідування вбивства журналіста Павла Шеремета. У ході слідства було допитано понад тисячу осіб, призначено 16 експертиз, а обсяг вилученого відео становить масив у бiльш ніж 150 терабайтів. Версію про зухвале вбивство Шеремета у зв’язку з професійною діяльністю розглядають як пріоритетну, заявив заступник голови Нацполіції Олександр Вакуленко, додавши, що наразi жодній особі не надіслано процесуального документа з повідомленням про підозру. Глава МВС каже: слідство не виключає версію замовного вбивства Шеремета, що могло надійти з Росії.
Загалом у Нацполіції на сьогодні в зазначеному кримінальному провадженні відпрацьовують п’ять версій щодо можливих мотивів скоєння вбивства: вчинення злочину через професійну діяльність на територіях РФ та Білорусі; помилка в об’єкті злочину, а саме — готувалося вбивство власника видання «Української правди» Олени Притули; професійна діяльність через його критичні публікації у виданні «УП» та виступи на радіо «Вєсті»; дестабілізація ситуації в державі, направлена на формування помилкового негативного сприйняття суспільно-політичної ситуації в Україні; конфліктні ситуації в особистому житті Павла Шеремета щодо його сімейного, комерційного та фінансового становища.
У розслідування цієї резонансної справи було залучено не лише групу фахівців із 50 осіб — співробітників Нацполіції та СБУ, а й експертів ФБР, які брали участь у проведенні експертиз. 
Нагадаємо, що Павло Шеремет загинув 20 липня 2016 року в результаті вибуху машини в центрі столиці.