На Донбасі поранено трьох захисників України протягом вихідних

14.02.2017
На східному фронті без змін: окупанти продовжують провокаційні обстріли позицій ЗСУ, щоправда, дещо знизили інтенсивність вогню. Найспокійніше на луганському напрямку, де ворог майже припинив гатити з важкої зброї: впродовж вихідних фіксували лише обстріли з гранатометів і кулеметів. 
 
Тоді як найгарячіше на маріупольському напрямку, особливо на ділянці фронту Павлопіль—Широкине. Мінометні обстріли на цьому напрямку фіксують щодня, щоправда, важка артилерія та «Гради» останніми днями змовкли. 
 
На донецькому напрямку ворог усе рідше, але все-таки гатить iз мінометів по промзоні Авдіївки, яку обороняють незламні бійці 72-ї бригади (недарма ж самі окупанти кличуть цей підрозділ «чорною бригадою» ). Інші населені пункти поблизу окупованого Донецька бойовикам не дуже цікаві. 
 
«Як і раніше, основну активність противника зосереджено біля Авдіївки. У неділю бойові дії на цих рубежах вели з перервами близько восьми годин. При цьому противник застосовував міномети», — констатує речник Міноборони з питань АТО Олександр Мотузяник.
 
Загалом у суботу та неділю на всіх напрямках зафіксовано 59 і 67 обстрілів відповідно. Впродовж вихідних поранено трьох захисників України (одного з них у районі Авдіїівки), загиблих немає. 
 
Водночас неподалік Ма­ріуполя, в районі окупованого Комінтернова з’явив­ся підрозділ нового бандформування «ДНР», у якому російський письменник Захар Прилєпін зайняв посаду так званого «заступника командира батальйону спецпризначення бойовиків «ДНР».
 
Як повідомляє російська газета «Комсомольськая правда», він також має фейкове звання «майор армії «ДНР».
 
На запитання журналістів, що він робить на Донбасі й чи стрілятиме, одіозний письменник Прилєпін відповів: «Я офіцер, звичайно, доведеться стріляти. Цілком очевидно, що Донбас — це зона відповідальності не перед жителями Донбасу або України, а перед майбутнім Росії. Якщо нам тут удасться чогось досягти, значить, у нас вийде всюди, на будь-яких напрямках».
Разом із поплічниками він хоче «на білому коні в’їхати в якесь сусіднє місто», але кінцевою метою називає «російське українське місто Київ і всю Україну». 
 
Прилєпін заявив, що його підрозділ бойовиків — на 90% iз людей, що мають досвід бойових дій, але «в Росії з числа товаришів просто черга стоїть». Судячи з тексту, один iз підрозділів цього бандформування перебуває в районі окупованого Комінтернова, неподалік Маріуполя.
 
Нагадаємо, що до письменницької кар’єри Прилєпін близько 20 років відслужив в ОМОНі, бував у відрядженнях у Чечні та Дагестані. З 2015 року він є радником ватажка бойовиків «ДНР» Олександра Захарченка.