П’ять за «25»

14.02.2017
П’ять за «25»

Адель наспівала аж на п’ять нагород.

Британська співачка Адель стала тріумфаторкою щорічної премії Американської академії звукозапису «Греммі», вручення якої відбулось у неділю в Лос-Анджелесі. Загалом співачка отримала п’ять нагород, при цьому вона перемогла в усіх категоріях, у яких була номінована, повідомляє «Німецька хвиля».
Зокрема, 28-річна Адель отримала призи у трьох найпрестижніших номінаціях — «Альбом року», «Запис року» та «Пісня року». Так, найкращим альбомом року був визнаний диск співачки «25»,  а найкращою піснею — її сингл Hello. Основною конкуренткою Адель у боротьбі за найпрестижніші нагороди «Греммі» стала американська співачка Бейонсе. Вона була номінована у дев’яти категоріях, проте перемогу святкувала лише у двох iз них, які не входять до переліку найпрестижніших — за найкраще музичне відео та найкращий сучасний урбан-альбом.
Відзнаку за найкращий альбом прогнозували Бейонсе, саме їй Адель присвятила значну частину своєї переможної промови: «Люблю тебе за те, як ти надихаєш моїх темношкірих друзів, даєш їм сили стояти за себе. Я завжди тебе любила і любитиму». Перемога Адель вочевидь додасть хмизу у вогонь щодо скарг на те, буцімто  «Греммі» послідовно відкидає чорношкірих виконавців. Цьогорічну церемонію вже й так вирішили проігнорувати такі  темношкірі музиканти, як Френк Оушен і Каньє Вест. 
Лауреатом у категорії «Найкращий новий виконавець», яка входить до четвірки найпрестижніших на «Греммі», став американський хіп-хоп-виконавець Chance the Rapper. Чиказького виконавця також нагородили за найкращий реп-альбом та найкраще реп-виконання. 
Британський виконавець Девід Боуї, який помер у січні минулого року, через кілька днів після виходу його останнього альбому Blackstar («Чорна зірка»), переміг в усіх п’яти категоріях, на які його номінували, зокрема в номінаціях за найкращий альтернативний альбом, найкращий рок-перформанс і найкращу титульну композицію «Чорна зірка». Вшанували на церемонії й іншого нещодавно померлого британського співака Джорджа Майкла — в пам’ять про нього Адель виконала його хіт Fastlove («Швидке кохання»).