Прикриваючись дітьми: бойовики «ДНР» маскують важке озброєння біля дитсадків і пологових будинків

15.02.2017
Прикриваючись дітьми: бойовики «ДНР» маскують важке озброєння біля дитсадків і пологових будинків

Потужний вибух налякав донеччан.

Найважчим напрямком східного фронту в штабі АТО називають донецький.
 
Мовляв, тут «обстановка залишається незмінно напруженою».
 
Минулого понеділка тут зафіксовано 27 ворожих обстрілів. Тоді як у першій половині дня вівторка ворог гатив по позиціях ЗСУ поблизу Донецька з гранатометів i бойових машин піхоти. 
 
«Переважна кількість обстрілів припадає на ділянку фронту Авдіївка—Піски. Періодично бойовики застосовували міномети на цих рубежах.
 
Найтяжче було оборонцям Авдіївки — тамтешні українські позиції бойовики сумарно за добу обстрілювали більше семи годин», — констатує речник Міноборони з питань АТО Олександр Мотузяник.
 
Складною залишається ситуація й на приморській ділянці фронту. Зокрема, в понеділок Водяне та Широкине обстрілювали з гармат, танків i мінометів упродовж трьох годин.
 
Саме в Широкиному було поранено одного захисника України. 
 
Загалом у понеділок зафіксовано 72 обстріли позицій ЗСУ окупантами, тоді як станом на 14:00 вівторка ворог устиг здійснити 18 обстрілів. 
 
При цьому окупанти маскують озброєння на об’єктах цивільної інфраструктури, зокрема на території дитячого садка та пологового будинку в райцентрі Амвросіївка Донецької області, повідомляє Міноборони України. 
 
Так, ворог розмістив на майданчиках дитсадка сім 122-мм самохідних артилерійських установок, а на території пологового будинку в селі Південна Ломоватка — підрозділ піхоти на бойових машинах.
 
Цікаво, що, за даними Міноборони, на території колишнього заводу хімічних реактивів у Куйбишевському районі окупованого Донецька ворог обладнав позиції для обстрілів з артилерії позицій ЗСУ.
 
І саме на цьому заводі у вівторок вранці пролунав потужний вибух. 
 
Мешканці Донецька повідомили в соцмережах, що внаслідок вибуху в районі Донецького казенного заводу хімічних виробів у багатьох вікнах вилетіли шибки.
 
Інформаційні ресурси терористів додали, що вибух стався на території ремонтного цеху заводу. Втім, що саме призвело до вибуху, сепаратисти не повідомили. 
 
До речі, спостерігачі місії ОБСЄ днями під маскувальною сіткою виявили танк поблизу лінії розмежування в селищі Пікузи, що на маріупольському напрямку.
 
Але патруль місії змушений був забратися геть, оскільки бо­йовики налякали їх попереджувальними пострілами під час спроби наблизитися до танку.