Зберегти Україну!

21.02.2017
Блокада вугілля — саме ВУГІЛЛЯ — із «лнр/днр» може мати катастрофічні наслідки для нашої держави і кожного українця. Це очевидно. Якщо думати розумом, а не серцем.
Водночас більшість людей, які беруть участь у блокаді або підтримують її, роблять це щиро. Правда, жодного аргументу, крім «готовий мерзнути», я від них не почув, а ви? І свідомо чи несвідомо патріоти роблять те, що державі завдає колосальної шкоди. І скористається цим у першу чергу російський агресор.
Однак у чому причини? Я особисто знаю немало людей, які підтримують блокаду. І ніколи не повірю, що ці люди простимульовані фінансово московською агентурою, яка зацікавлена послабити Україну економічно, довести ситуацію в державі до колапсу і розхитати її зсередини на радість окупантам.
Гнів цих людей — праведний і щирий. Але державницького зерна в ньому немає. Холодні лікарні і школи, темні оселі, зупинені підприємства, втрачені робочі місця, голодні і злі українці. Кому це треба?! Кому це принесе користь?!!
Тому раджу патріотам просто задуматись про наслідки і припинити блокаду вугілля з окупованих територій. Будьте державниками! Майдан був для того, щоб навести порядок в Україні, а не в революційній ейфорії та абсолютно справедливих претензіях до влади згубити державність. Згадайте, що було сто років тому. Коли Бог поворотом історії дав нам, українцям, шанс мати Українську Народну Республіку, а ми в бардаку, анархії, взаємних чварах і звинуваченнях усе це втратили. Чим це закінчилось для українців? Могилою або еміграцією. В останньому варіанті — переважно в страшній бідності і відчаї від свого безсилля щось змінити. Особливо небезпечних для більшовиків, які внаслідок чвар патріотів прийшли до влади, виловлювали по одному за кордоном і ліквідовували.
Влада, яку ми нині маємо — дуже погана. І за ситуацію з блокадою та її можливими наслідками повну відповідальність несе саме влада. Президент Порошенко несе персональну відповідальність за енергетичну кризу. Бо три роки, замість того, щоб «жити по-новому» і модернізувати ТЕС, його ставленик міністр енергетики Демчишин на мільярди доларів купував вугілля та електрику в Росії.
Тому сьогодні Президент, Прем’єр, міністр паливно-енергетичного комплексу зобов’язані презентувати країні чіткий план виходу із ситуації з чіткими часовими дедлайнами. І переконати частину патріотичного середовища припинити об’єктивно шкідливу для держави блокаду.
Застерігаю владу від силового розблокування протестувальників. Адже це так само буде проявом антидержавності. Силовий сценарій буде слабкістю влади, спровокує ще більший розкол у суспільстві, стимулюватиме людей до акцій протесту — і цим скористається знову ж таки Кремль.
Треба об’єднувати, а не розколювати. Треба діалог, а не розбрат. Треба визнавати свої помилки і шукати шлях їх вирішення. Треба дбати про державу, а не про політичні амбіції. Треба створювати робочі місця для українців, а не робити їх безробітними. Треба мати сильне національне виробництво й економіку, а не бути залежними від закордонних кредитів. Тільки так ми збережемо Україну! 
 
Олег ЛЯШКО, лідер Радикальної партії України