Узаконити короткостволку?

21.02.2017
Узаконити короткостволку?

Учасники акції час від часу кидали димові шашки.

Анонсований на прес-коференції марш власників зброї, що викликав нервування офіційних структур, таки пройшов у неділю, 19 лютого, в Чернігові за участі близько 150 осіб. Організатори акції — Максим Конашевич, Максим Дерев’янко та Олександр Тарнавський — ще напередодні наголосили, що, незважаючи на назву, аби уникнути провокацій, марш буде проходити без зброї. Крім того, щоб не допусти її появи, організатори ходи контролювали ситуацію спільно з поліцією. 
За словами Максима Конашевича, захід приурочений до 3-ї річниці розстрілів на Майдані, а також має привернути увагу суспільства до необхідності легалізації зброї. Він наголосив, що на акцію зібралися відповідальні люди, які мають легальну зброю, і виступають за прийняття відповідного закону, проект якого подала Українська асоціація власників зброї.
Організаторів акції обурює, що досі не ухвалили закон про зброю, хоча в громадян є потреба у захисті. Активісти переконані, що на законодавчому рівні має бути легалізовано носіння зброї, «щоб ніколи не повторилося беззаконня — масові розстріли демонстрантів». Узаконення короткоствольної зброї матиме меншу небезпеку, ніж нині, коли поширився незаконний обіг зброї й коштувати вона стала дешевше, аніж до початку АТО — таку позицію відстоюють. 
Учасники маршу рухалися від «Мегацентру» проспектом Миру до Катерининської церкви й несли плакат iз написом «Зброя — твоє право, захист — твій обов’язок». Вони пройшли з вигуками «Громадяни мають право на захист!», «Зброю — в руки нації!», «Бий москалів!», «Ми непереможні — шаблі догори!», «Смерть ворогам нації!». Поліція супроводжувала рух колони, а рух транспорту тимчасово був перекритий. Учасники акції час від часу кидали димові шашки. Біля пам’ятника «Борцям за свободу і незалежність України» присутні виконали гімн. Організаторами маршу виступили місцеві громадські організації «Північний корпус», «Парни северной столицы», «ОУН — Північ».