У Києві невідомі викрали лідера праворадикальної організації «Білий молот»

22.02.2017
У Києві 20 лютого було викрадено лідера молодіжного праворадикального руху «Білий молот» Владислава Гораніна (псевдо — Горан): невідомі в цивільному на перетині вулиць Васильківської та Стельмаха скоїли на нього напад, заламали руки й заштовхали до машини (чорний джип iз номерами 238-20 ЕН).
 
Очевидці стверджують, що чолов’яги душили Гораніна і кричали при цьому: «Стояти, СБУ!».
 
Машина поїхала по вулиці Стельмаха у напрямку Голосіївського лісу.
 
Наразі місцезнаходження Гораніна невідоме.
 
Даша Гораніна, дружина Владислава, розповіла, що її чоловік виїхав на захист дипломної роботи, але за деякий час знайомі та очевидці повідомили їй про те, що сталося.
 
До пошуків викраденого як фаховий правозахисник долучилася журналістка Ірма Крат.
 
Вона надіслала листи нардепам, відомим адвокатам і громадським діячам, а також окремого листа направила Генпрокурору України Юрію Луценку та міністру МВС Арсену Авакову.
 
У свою чергу, в СБУ наразі не підтвердили, але й не спростували затримання Гораніна.
 
Органiзацiя «Білий молот» об’єднує молодь праворадикальних переконань. Цьогоріч 19 лютого її представники проводили в центрі Києва марш у пам’ять про події Революції гідності.
 
Нагадаємо, що Горан 26 листопада 2013 року разом із координатором «Комітету визволення політв’язнів» Миколою Коханівським, представниками ГО «Тризуб» та футбольними фанами клубу «Динамо» утворили на Майданi громадський рух «Правий сектор».
 
Під час кризових подій на Донбасi влітку 2014 року мобілізувався й утворив у добровольчому батальйоні «Айдар» спецпідрозділ «Білий молот».
 
Під час ротацій і відпочинку в тилу займався збором волонтерської допомоги та доправленням її бійцям кількох добровольчих батальонів, серед них, зокрема, батальйони «Ай­дар», «Донбас», «ОУН», «Шах­тарськ», «Торнадо» тощо.
 
Наприкінці 2014 року він виводить свій підрозділ із складу «Айдару» і переходить у батальйон «ОУН» (селище Піски Донецької області, поряд з Донецьким летовищем).
 
У вільний час на ротаціях Владислав Горанін виступив засновником Всеукраїнської акції підвищення національної свідомості «Україна — це я!» 
 
«Горан знайшовся. Деталі свого викрадення він опублікує у свїй заяві,  яка незабаром вийде», — написав пообіді у вівторок Микола Коханівський.