У Майдану жіноче обличчя: з’явилася пісня на честь жінок Небесної сотні

22.02.2017
У Майдану жіноче обличчя: з’явилася пісня на честь жінок Небесної сотні

Автор Іван Кушнір і виконавиця пісні Ярослава Декалюк. (Фото з «Фейсбука».)

Цими днями кожний по-своєму переосмислює революційний український Майдан, по-своєму його відзначає і вшановує пам’ять про Героїв Небесної сотні.
 
Тернопільського поета-пісняра Івана Кушніра сильні емоції, пов’язані з тими історичними подіями, надихнули на створення чи не першої в Україні пісні, присвяченої жінкам Небесної сотні.
 
«Ольга Бура, Антоніна Багрянець, Людмила Шеремета... Коли нещодавно дивився у Києві на їхні фото, то стало якось образливо, що є вже стільки пісень про Майдан, а не чув жодної на честь саме цих жінок, як і всіх інших, хто в наш час пожертвував собою заради волі й незалежності України, — розповідає «УМ» автор слів і музики Іван Кушнір.
 
— Так і з’явився, зовсім недавно, цей твір. Виконує його тернопільська співачка з прекрасним голосом Ярослава Декалюк, і щоразу, коли пісня починає звучати, всі в залі встають...»
 
У студії Тернопільської обласної телекомпанії буквально тиждень тому створили чудовий кліп для цієї пісні, і вона почала ширитись інтернет-мережею, здобуваючи все більше шанувальників.
 
...Не плач, не сумуй ти, матусю моя!
На небі нас тут вже багато.
Ми станем усі як єдина рідня — 
Небесная сотня нас звати...