Донька Андрія Макаревича замість випускного віддала гроші на благодійність

23.02.2017
Донька Андрія Макаревича замість випускного віддала гроші на благодійність

Андрій Макаревич.

«Яка хата — такий тин, який батько, такий син» — говорить народна мудрість.
 
Схоже, донька відомого російського музиканта, лідера гурту «Машина часу» Андрія Макаревича стала ще одним підтвердженням цієї істини, продемонструвавши здатність «не прогинатися під мінливий світ», а жити своїм життям.
 
Цього року наймолодша донька Макаревича Аня від прес-аташе «Машини часу» Анни Рождественської закінчує школу.
 
Попри те, що батьки формально розлучені, вони активно спілкуються і беруть участь у житті дівчини. І для Макаревича стала справжнім шоком інформація про те, які суми збиратимуть батьки на проведення випускного балу.
 
«Як би вам м’якше це змалювати? Скажімо, це не по сто тисяч рублів. І не по двісті. З учня. На випускний вечір. Може вистачити на великий басейн дорогого шампанського», — написав Макаревич у «Фейсбуці».
 
У результаті було ухвалено закінчення навчання відсвяткувати в тісному родинному колі, а зекономлені кошти (а це в еквіваленті — близько ста тисяч гривень) віддати на благодійність. Причому це було не стільки рішення батьків, скільки позиція самої Ані. Як сказала її мама, це був «Анькин вибір дрібного максималіста».
 
«Все-таки набагато краще відсвяткувати випускний з родиною та друзями, а не в галасливій залі, після якої навряд чи залишаться яскраві враження. А ось віддати суму на благодійність — це справді чудово, адже і на душі тепло стає, і добру справу робиш. Це рішення було прийнято мною, і я вважаю його особисто для себе правильним», — написала в соцмережах і сама дівчина.
 
Як пізніше зізнався Макаревич, гроші вони вирішили перерахувати у Фонд підтримки хоспісів «Віра». Для працівників фонду ця звістка стала приємною несподіванкою. «Ми давно думали про подібне, коли читали, як школярі Сербії та України присвячували свої випускні благодійності, але навіть не мріяли, що це може статися вже в цьому році», — зазначили вони.
 
Журналісти розкопали, що Аня Макаревич навчається в московській школі «Золотий переріз» («Золотое сечение»). Це — приватна школа, де навчалися діти Валдіса Пельша, Федора Бондарчука та інших російських зірок.
 
Сам Макаревич, написавши про своє рішення в соцмережах, закликав й інших підтримати їхню ініціативу.  Побачимо, що з того буде.