«Українцi не повиннi вимирати, як мухи»: Ляшко вимагає оприлюднити текст Меморандуму з МВФ

23.02.2017
Лідер Радикальної партії Олег Ляшко вимагає від Прем’єр-міністра та Президента України оприлюднити Меморандум з МВФ, який вони планують підписати найближчим часом.
 
Політик заявив, що українці мають право знати, що здає українська влада в обмін на кредит.
 
«Один із пунктів Меморандуму передбачає замороження підвищення зарплат і пенсій на 3 роки. Як, наприклад, півмільйона українців, які отримують пенсії 949 гривень на місяць, або інші громадяни, які отримують завдяки нам — Радикальній партії — мінімальну зарплату 3200 гривень, проживуть на ці гроші наступні 3 роки? Це і так недостатньо. А ви ще хочете заморозити ці зарплати і пенсії», — наголосив нардеп.
 
Олег Ляшко переконаний, що з правильною державною політикою Україна може обійтися і без грошей Міжнародного валютного фонду.
 
«Ми не бачимо необхідності в такому Меморандумі. Коли ви перекриєте постачання контрабанди з окупованих територій, то одразу отримаєте 3-4 мільярди доларів до державного бюджету. Коли ви не скасовуватимете мораторій на вивезення з України лісу-кругляка або мораторій на продаж землі сільськогосподарського призначення, ви також отримаєте додаткові мільярди гривень державних коштів без будь-яких кредитів», — переконаний парламентарій.
 
Натомість лідер опозиційної фракції закликає уряд підняти пенсії українцям та надати обіцяні ліки для хворих на цукровий діабет, гіпертонію та серцево-судинні захворювання.
 
«На ті копійки, які ви зараз платите без індексації до рівня інфляції, пенсіонери не можуть прожити. Українці не повинні вимирати, як мухи», — підкреслив Ляшко.