Світлодарська дуга знову є "найгарячішою" точкою фронту

24.02.2017
Епіцентр бойових дій на донецькому напрямку знову перемістився на Світлодарську дугу вперше за кілька тижнів, тоді як у місті Авдіївка, поблизу окупованого Донецька, обстановка значно поліпшилася, повідомляє Міноборони України. 
 
Зокрема, під мінометні обстріли поблизу Донецька потрапило селище Луганське. Саме тут було поранено одного захисника України. 
 
«На Світлодарській дузі противник випустив 37 мін i застосовував вогонь бронетехніки та стрілецького озброєння. У районі Авдіївки обстановка значно поліпшилася — там у середу зафіксовано лише двi збройні провокації з боку окупантів. При цьому важке озброєння бойовики не застосовували», — повідомив речник Міноборони з питань АТО Олександр Мотузяник.
 
За його словами, українські військові дали окупантам «адекватну відповідь», що дало змогу знизити активність бойових дій.
 
Водночас у ніч на четвер на маріупольському напрямку ворог гатив iз переносних реактивних пускових установок «Град-Партизан» і мінометів, а також з артилерії калібру 122 мм по Водяному. 
 

ДО РЕЧІ

Україна виконує всі взяті на себе міжнародні зобов’язання щодо відведення важкого озброєння, але стикається з провокаціями, заявляє представник України в підгрупі з безпеки Тристоронньої контактної групи Євген Марчук.
 
«Тільки в лютому тричі ініціатива була України, тричі ОБСЄ про встановлення режиму тиші та розведення важкого озброєння. У більшості важке озброєння розведено, але після Авдіївки все зруйнувалося, переговорний процес було відкинуто практично в початок», — зазначає пан Марчук.
 
За його даними, з 1 січня по 22 лютого бойовики порушили режим тиші понад 3, 1 тис. разів, випустили по позиціях ЗСУ майже 38 тис. мін і снарядів.