Доплата за слухняність

28.02.2017
Усім відомо, що відпочивати з дітьми в громадських місцях іноді буває дуже клопітно. Дитяча енергія потребує виходу, тож діти і репліка з мультика про Петрика П’яточкіна «сміх і галас там, де ти, час до розуму прийти!» — звична справа.
Тож можна собі уявити реакцію власника ресторану в італійському містечку Падуя Антоніо Феррарі, коли до нього прийшла відпочити родина з 11 осіб, серед яких були і діти від 4 до 6 років. Утім, попри побоювання, вечір минув тихо і чемно: дорослі собі мирно гомоніли за столом, а діти збоку спокійно малювали, тихо грали один з одним і жодного разу не перебили дорослих. Це настільки вразило Феррарі, що він вирішив заохотити батьків і надав п’ятивiдсоткову знижку на вечерю. І хоча ця знижка становила лише 13 євро, багатодітна родина була в захваті від такої уваги. «Відсоток слухняних і спокійних дітей дуже низький, тому я вирішив підтримати батьків, які намагаються «тримати в шорах» своїх нащадків», — розповів журналістам ресторатор.
Ініціативою італійця зацікавилися і власники інших ресторанів, які пообіцяли також подумати над тим, як заохотити чемних дітей. Щоправда, за кадром лишилася одна пікантна деталь — заклад Антоніо Феррарі належить до мережі енотек, тобто винних ресторанів. Але, схоже, для італійців завітати з дітьми до закладу, щоб пропустити кілька келихів гарного вина, — національна традиція.