Успіхи українки в Америці

28.02.2017
Успіхи українки  в Америці

Сніжанна Скопенко зі своїм винаходом-переможцем.

Сніжанна Скопенко, молодий і талановитий фахівець із Києва, вже 5 років представляє Україну в США у сфері дизайну. Дівчина з десяти років бере участь у проектах арт-групи «Стронцій-90», закінчила Київську художню школу ім. Т. Г. Шевченка, а минулого року в США отримала бакалаврський ступінь із промислового дизайну RhodeIsland School of Design (RISD).
Під час навчання в американському виші Сніжанна також брала участь у багатьох проектах. Один із найцікавіших — створення триколісного велосипеда, який вона сконструювала досить швидко зі старих веломашин i квадроцикла. Пізніше винахід демонстрували на кількох виставках, інформацію про нього публікували в місцевій пресі.
Під час останнього семестру випускного року Сніжанну серед найкращих учнів факультету було обрано для проектування дизайну нового приватного літака Citation Hemisphere відомої американської компанії-виробника літаків «Цессна». Головна деталь розробки дизайнерки — своєрідна кабінка-«кокон», у якій пасажир може комфортно перебувати під час польоту. Фінальний варіант був представлений перед 20 співробітниками «Цессни» у вигляді 3D проекту й отримав схвальні відгуки. 
У конкурсі LeadingAge Сніжанна посіла 2-ге, призове, місце, запропонувавши концепт пристрою «Мімі», який працює за технологією розпізнавання мови і допомагає людям похилого віку з втратою пам’яті. «Мімі» вивчає свого господаря і допомагає згадувати забуте: знає всі його звички, може включити улюблену пісню, підказати, як звуть онука або навіть де шукати ключі у квартирі. 
З липня минулого року Сніжанна Скопенко успішно працює у провідній компанії Stratasys над програмою підготовки файлів для 3D друку GrabCADPrint. Українська дизайнерка вносить власний вклад у світову індустрію 3D друку, роблячи цей процес більш доступним широкому загалу.