Ляшко добивається підвищення зарплат і пенсій iз 1 квітня

28.02.2017
Ляшко добивається підвищення зарплат і пенсій  iз 1 квітня

Потреби пенсіонерів Ляшко знає з перших вуст.

За словами політика, влада цю проблему не вирішує, навпаки — замість створення умов для розвитку виробництва, надання бізнесу дешевих кредитів перетворює Україну на «бананову республіку», сировинну колонію. 
«Уряд бере на себе зобов’язання скасувати мораторій на вивіз лісу-кругляку, запровадити продаж землі, підняти пенсійний вік і цілий ряд інших драконівських зобов’язань, які в підсумку призводять до одного: українці продовжують бути бідними, залежними, без роботи, без можливості годувати свої сім’ї», — зазначив Ляшко. 
За його словами, Радикальна партія категорично не згодна з такою політикою і пропонує свій план економічного зростання. Ключовий пункт якого — радикальне підвищення доходів українців. 
Нагадаємо, наприкінці минулого року Ляшко та його соратники пролобіювали рішення про підвищення мінімальної зарплати до 3200 грн., за яке не голосували «Батьківщина» та Опоблок. Час показав, що це рішення було економічно правильним.
«Давайте подивимось на наслідки від підвищення «мінімалки»: доходи держбюджету зросли на 50%, доходи Пенсійного фонду — на 40%. Ось результати того, що ми вигризли це підвищення. Але ми вважаємо, що підвищення до 3200 мінімальної зарплати є недостатнім. Добиватимемось, щоб «мінімалка» була 5000 грн. на місяць. Ми вимагаємо від уряду з 1 квітня підняти зарплати до цього рівня», — зазначив нардеп. 
Він також додав, що збільшення доходів Пенсійного фонду від підвищення зарплат автоматично створює підстави для підвищення пенсій. 
«Уряд зобов’язаний внести до парламенту законопроект і підвищити пенсії. Півмільйона людей отримують пенсію в Україні менше тисячі гривень. Мільйони людей, які мають по 30-40 років стажу, отримують пенсію 1,5-2 тис. грн. Раніше уряд казав, що немає можливості підняти пенсії, бо немає доходів ПФ. Сьогодні, коли РПЛ добилася підвищення мінімальних зарплат, є перевиконання доходів Пенсійного фонду, це означає, що уряд повинен віддати людям гроші, зароблені тяжкою працею. Щоб мінімальна пенсія була хоча б 3000 грн. І ми цього доб’ємося», — пообіцяв Ляшко.