Модний скандал: Меріл Стріп вимагає публічних вибачень від Карла Лагерфельда

01.03.2017
Модний скандал: Меріл Стріп вимагає публічних вибачень від Карла Лагерфельда

Меріл Стріп.

Вручення премії «Оскар» традиційно стає не лише парадом досягнень американського і світового кіномистецтва, а й рекламним подіумом для багатьох дизайнерів та світових будинків моди.
 
Останні навперебій змагаються за увагу зірок і навіть готові безплатно шити церемоніальні туалети.
 
Бо вбрання учасників церемонії стає предметом не менш палких дискусій, ніж їхні ролі та стрічки.
 
А де вирують пристрасті — чекай скандалу. Один із них розгорівся між «оскароносною» Меріл Стріп та головним кутюр’є модного дому Chanel Карлом Лагерфельдом.
 
Останній звинуватив актрису в дріб’язковості й повідав, що зірка мала прийти на церемонію в сукні з останньої їхньої колекції.
 
«Я зробив ескіз, ми почали шити сукню. А наступного дня зателефонував мене­джер актриси і повідомив, що вона буде замовляти сукню в іншого бренду, який погодився їй заплатити великі гроші за це», — розповів журналістам Лагерфельд.
 
Ця заява обурила зірку, яка не полізла за словом у кишеню.
 
«Карл Лагерфельд, відомий кутюр’є, обмовив мене, мого стиліста і прославленого дизайнера, чиє плаття я вибрала, щоб надіти на церемонію «Оскар». Його слова були опубліковані з метою дискредитувати мене. Згодом ця історія була підхоплена світовими ЗМІ й продовжує з’являтися у виданнях для того, щоб я не з’являлася на «Оскарі», на який я була номінована 20 разів; і щоб принизити мене в очах преси, колег і глядачів. Вибачень від Карла Лагерфельда я все ще не отримала, адже він збрехав, а журналісти надрукували цю брехню. Я все ще чекаю», — заявила вона.
 
За кілька годин після заяви Лагерфельд забрав свої слова назад, однак вибачатися не став. Тож питання про подальшу співпрацю дому Chanel з актрисою, яку на «Оскарі» назвали легендою світового кіно, лишається під великим питанням.
 
До речі, на церемонію Меріл Стріп прийшла у вбранні від бренду Elie Saab. Оскароносна акторка з’явилася на червоній доріжці в комплекті зі штанів і сукні кольору морської хвилі, розшитому паєтками і бісером.