НОВИНИ ПЛЮС

01.03.2017

Мільйони на медзабезпечення

Міністерство оборони України виділило 327 млн. грн. на медичне забезпечення в 2017 році. Про це розповіла речниця відомства  Оксана Гаврилюк. За її словами, це на 80 млн. грн. більше, ніж у минулому році.
«Більш ніж 205 млн. грн. буде витрачено на закупівлю медикаментів», — констатувала  речниця.
Нагадаємо, що Міноборони планує витратити 250 млн. грн. на відновлення навчальних центрів Збройних сил України.

Реабілітують у Польщі

Шістдесят українських військовослужбовців, які зазнали поранень у зоні проведення АТО, у лютому-березні проходять реабілітацію на курорті в Нижній Сілезії в Польщі. Про це інформує «Радіо Польща».
На курорт Льондек-Длугополе в південно-західній Польщі уже прибула перша група українських військових, які захищають східний кордон України. Термін їх реабілітації — два тижні. 

Стоматолог — коновал

У Київській області стоматолог,  видаляючи зуба пацієнтові, зламала йому щелепу. Прокуратура повідомила лікарку про підозру в неналежному виконанні професійних обов’язків, інформує прес-служба прокуратури області.
Як розповіли у відомстві, до стоматолога-хірурга звернувся громадянин зі скаргами на зубний біль. Після огляду пацієнта і встановлення діагнозу лікарка видалила йому зуб. «Однак після рентгенівського знімка черепа в постраждалого виявлено перелом нижньої щелепи, який, згідно з висновком експерта, відповідає тілесним ушкодженням середнього ступеня тяжкості і перебуває в причинному зв’язку з неналежним наданням медичної допомоги», — повідомляють у прокуратурі.
Лікарці загрожують виправні роботи, обмеження або позбавлення волі на строк до двох років. Також її можуть позбавити права займатися лікарською діяльністю на термін до п’яти років.