Лампочка москаля: російські власники «Херсонобленерго» зухвало обкрадали людей

01.03.2017
Масштабну корупційну схему з розкрадання державних коштів викрили слідчі СБУ в Херсонській області.
 
З’ясувалося, що ПАТ «Енергопостачальна компанія «Херсонобленерго», що належить російській компанії Vs Energy, тривалий час виводила чужі гроші на тіньові рахунки дрібних приватних підприємств.  
 
А от дірку в бюджеті крадії пояснювали неплатежами з боку населення.
 
При цьому нечисті на руку топ-менеджери примудрялися не платити податки та створили соціальну напруженість у Херсонській області, розсилаючи людям рахунки з неіснуючими боргами та погрозами відключення від енергопостачання.
 
Коли штучно створений борг за несплаченими податками до державного бюджету перевищив усі можливі розміри, махінаторами зацікавилися співробітники української спецслужби.
 
Як поінформували у прес-службі СБУ Херсонщини, махінаторів вдалося вивести на чисту воду після проведення обшуків із вилученням документів та серії допитів посадових осіб, причетних до фінансових операцій.
 
До речі, з’ясувалося, що кошти весь цей час справно надходили від населення! Ділки з компанії, яку курирують iз Росії, не забарилися назвати все, що відбувається, провокацією.
 
Нахабні шахраї навіть примудрилися подати до суду на дії співробітників Служби безпеки України у Херсонській області.
 
Хоча їхні плани явно приречені на провал, тому що у правоохоронців України накопичилося кілька тисяч заяв (у тому числі й колективних) від простих мешканців Херсона, які справно платили за рахунками, але, незважаючи на це, отримали від ПАТ «Херсонобленерго» письмові погрози про відключення електроенергії.
 
Співробітники спецслужби південного міста знайшли достатньо підстав та вагомих доказів для порушення кримінального провадження за статтею 191 КК України.
 
Зокрема, слідчі отримали у своє розпорядження документальні підтвердження фактів про те, що керівники «Херсонобленерго» дійсно виводили гроші через фіктивні безтоварні операції з підконтрольними фірмами, свідомо нарощуючи штучний борг перед Україною при закупівлі електроенергії та прикривались неіснуючими боргами населення.
 
Правоохоронцям також належить з’ясувати, хто саме стояв за прикриттям фіктивних схем увесь цей час і в якій саме формі відбувалося узгодження злочинних дій топ-менеджерів «Херсонобленерго» з російськими власниками компанії.