Мандри в космосі: перші туристи мають вирушити на Місяць уже в 2018 році

01.03.2017
Американська приватна космічна компанія SpaceX оголосила про плани організувати політ двох туристів до Місяця.
 
При цьому, як заявив засновник і глава компанії Ілон Маск, пасажирами космічного корабля стануть не професійні астронавти, а приватні особи.
 
Вони, за словами Маска, вже зробили «значні фінансові інвестиції» та здійснять космічний політ як туристи.
 
Водночас глава SpaceX відмовився назвати імена двох майбутніх космічних туристів. Водночас він зазначив, що зоряні мандрівники знайомі один з одним, проте «це не хтось із Голлівуду».
 
Цього року вони пройдуть необхідні медичні обстеження, після яких розпочнеться підготовка до польоту. Ілон Маск визнав, що політ на Місяць — це ризикована справа, але запевнив, що майбутні туристи цілком усвідомлюють, на що вони зважились.
 
Перший політ пристосованого до такої подорожі космічного корабля Dragon відбудеться вже цього року й буде непілотований. На орбіту його має вивести ракета-носій Falcon Heavy.
 
Друге випробування з екіпажем на борту заплановане на 2018 рік, повідомляє «Німецька хвиля».
 
За задумом SpaceX, корабель iз туристами на борту облетить Місяць, але не сідатиме на нього. Запуск корабля Dragon iз двома туристами на борту буде здійснений iз космодрому на мисі Канаверал (штат Флорида).
 
Ілон Маск наголосив, що політ на Місяць стає можливим завдяки співпраці SpaceX з Національним аерокосмічним агент­ством США (NASA).
 
Востаннє люди літали до Місяця на початку 1970-х років, але потім NASA вирішило закрити свою Місячну програму «Аполлон» через її занадто велику вартість.
 
«Ця програма — можливість для людства повернутися в далекий космос уперше за останні 45 років», — вважає пан Маск. Він розповів, що його компанія була готова забезпечити місце на кораблі астронавтам НАСА, якби агентство виявило цікавість до такого польоту.