До цадика — на крилах: американці готові інвестувати в будівництво аеропорту Умані 140 млн

01.03.2017
У древній Умані планують побудувати міжнародний аеропорт.
 
Це приємна новина не лише для туристів, котрі люблять відвідувати національний дендропарк «Софіївка», а й для тих 30 тисяч брацлавських хасидів з усього світу, котрі кожної осені зустрічають Новий рік у пантеоні цадика Нахмана.
 
Про майбутнє будівництво стало відомо після зустрічі міністра економіки України Степана Кубіва з американскими бізнесменами єврейського походження. У ході переговорів й було досягнуто домовленості про готовність іноземців інвестуваті кошти в будівництво такого летовища. 
 
У будівництво міжнародного аеропорту, а його планують звести на базі уманського військового аеродрому, інвестують 140 мільйонів доларів. 
 
«Можливість побудови в Умані аеропорту — великий позитив для міста. Головна перевага — це розвиток інфраструктури, додаткові робочі місця і нові надхо­дження до міської казни.
 
А ще — додаткове транспортне сполучення, яке спростить подорож туристів та прочан, а отже, надасть ще один, дуже важливий, імпульс для розвитку туризму і надходжень до міського бюджету», — розказав «Україні молодій» міський голова Умані Олександр Цебрій.
 
Проте, наголосив пан Олександр, наразі до нього, як до міського голови, офіційної інформації щодо побудови в Умані міжнародного аеропорту не надходило. Розмови ведуться на рівні Києва.
 
Тому, уточнює він, говорити про подальші конкретні кроки в реалізації такого проекту поки що зарано.