До приїзду Ляшка в корівник там отелилася бурьонка

03.03.2017
До приїзду Ляшка в корівник там отелилася бурьонка

Олег Ляшко приїхав підтримати працівників фермерського господарства на Кіровоградщині. (Фото Османа КАРІМОВА.)

Перебуваючи з робочим візитом у Кропивницькому, лідер фракції Радикальної партії завітав до фермерського господарства, де вирощують корів, неподалік від обласного центру.

Як виявилося, в день приїзду відомого політика в корівнику отелилася корова. Теля назвали на честь високого гостя — Олегом. Політик був приємно вражений. Але не здивувався, адже ключове гасло його політичної сили — «повернути корову в село».
 
Олег Ляшко охоче спілкувався з працівниками, милувався корівками та зізнався, що візити в село, до людей, його надихають. І як політик, обраний народом, він повинен знати, чим живуть і дихають українці.
 
«Я приїжджаю до вас для того, щоб бачити і чути вас. А інші політики тільки по телевізору вас бачать. То що вони для вас можуть зробити? Щоб ми нормально жили у нашій рідній країні, потрібно спілкуватися з кожною людиною праці і вирішувати їхні проблеми», — наголосив політик.
 
Наразі в господарстві близько 500 голів худоби, проте останнім часом виживати стає все важче. Фермери поскаржилися на відсутність державної підтримки. Просили повернути спецрежим оподаткування та знизити ставки по кредитах, щоб підприємство мало змогу розвиватися. Ляшко, в свою чергу, запевнив, що відстоює ці питання у парламенті.
 
«Якщо в селі не буде корови, не буде і села. Треба не землю продавати, а запроваджувати програми підтримки тваринництва. Тому ми пропонуємо відновити програму дотування тваринницької галузі, зокрема давати кожному, хто утримує корову, 5000 гривень дотації, повертати ПДВ у розпорядження сільгоспвиробників, зафіксувати мінімальну ціну на молоко не нижче 5 грн. за літр, а головне — це запровадити доступні дешеві кредити, тому що, коли наші виробники беруть кредити під 30% річних, вони одразу програють у порівнянні з імпортними виробниками», — підкреслив Ляшко.
 
Нардеп оглянув господарство, поспілкувався з фермерами та зізнався їм, що і сам починав свою кар’єру з колгоспу.
 
«Я вчився в школі-інтернаті на Чернігівщині, а на літо їздив на Луганщину до бабусі, пас корів і телят. За літо заробляв по 300 рублів. Оце були мої перші гроші. Мій перший запис у трудовій книжці — «скотник колгоспу «Прогрес» у селі Лизівка Білокуракинського району», а останній буде — «Президент України». З вашою підтримкою!» — розповів парламентар.